Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szybko przed oblicze rodziców
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-09, 16:28   #11
kosiolek
Raczkowanie

Dot.: Szybko przed oblicze rodziców

Cytat:
Napisane przez milkkoo Pokaż wiadomość
Tak.

Generalnie moja intuicja była podobna, że nie ma tutaj sztywnego "kalendarza" i to jest rzecz indywidualna. Zwątpiłem po rozmowach z kolegami z pracy, którzy jednogłośnie stwierdzili "wow, stary, za wcześnie, uciekaj".

Dla mnie ta znajomość jest super i wchodzę w to na całość. Chciałem mieć tylko jasność, że to nie jest nic niezwykłego.

Dzięki
Intuicji trzeba sluchac chociaz prawda jest, ze zwiazki ktore zaczynaja sie bardzo intensywnie, maja tendencje do tego zeby szybko sie wypalac, albo przeksztalcac w zwiazki gdzie problemem sa przemoc i kontrolowanie partnera. Ale oczywiscie nie zawsze tak jest.

Nie powiedzialabym "uciekaj", ale badz ostrozny. "Wchodzenie na calosc" po 3 tygodniach znajomosci jest potencjalnie takim samym sygnalem alarmowym jak przedstawianie nowego parnera rodzicom jako "tego jedynego" po takim samym uplywie czasu. Cieszcie sie soba i nowa relacja, ale zwolnijcie tempo, bo na razie jestescie oboje pod wrazeniem siebie na wzajem, i to co widzicie moze nie do konca odzwierciedlac rzeczywistosc. Daj sobie czas i szanse na to, zeby zycie zweryfikowalo Twoje wyobrazenia o tej kobiecie, i dopiero wtedy wchodz na calosc. W przeciwnym razie mozesz sie bardzo zdziwic, kiedy na krok w tyl juz bedzie troche za pozno.
kosiolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując