2014-12-09, 16:28
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szybko przed oblicze rodziców
Cytat:
Napisane przez milkkoo
Tak.
Generalnie moja intuicja była podobna, że nie ma tutaj sztywnego "kalendarza" i to jest rzecz indywidualna. Zwątpiłem po rozmowach z kolegami z pracy, którzy jednogłośnie stwierdzili "wow, stary, za wcześnie, uciekaj".
Dla mnie ta znajomość jest super i wchodzę w to na całość. Chciałem mieć tylko jasność, że to nie jest nic niezwykłego.
Dzięki 
|
Intuicji trzeba sluchac chociaz prawda jest, ze zwiazki ktore zaczynaja sie bardzo intensywnie, maja tendencje do tego zeby szybko sie wypalac, albo przeksztalcac w zwiazki gdzie problemem sa przemoc i kontrolowanie partnera. Ale oczywiscie nie zawsze tak jest.
Nie powiedzialabym "uciekaj", ale badz ostrozny. "Wchodzenie na calosc" po 3 tygodniach znajomosci jest potencjalnie takim samym sygnalem alarmowym jak przedstawianie nowego parnera rodzicom jako "tego jedynego" po takim samym uplywie czasu. Cieszcie sie soba i nowa relacja, ale zwolnijcie tempo, bo na razie jestescie oboje pod wrazeniem siebie na wzajem, i to co widzicie moze nie do konca odzwierciedlac rzeczywistosc. Daj sobie czas i szanse na to, zeby zycie zweryfikowalo Twoje wyobrazenia o tej kobiecie, i dopiero wtedy wchodz na calosc. W przeciwnym razie mozesz sie bardzo zdziwic, kiedy na krok w tyl juz bedzie troche za pozno.
|
|
|