Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - OZM nieco inaczej + anty słynne wizażowe OZM.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-09, 19:29   #1
Midnight___
Rozeznanie

OZM nieco inaczej + anty słynne wizażowe OZM.

Wątek założyłam "zainspirowana" objeżdżaniem błotem osoby które nie rozumieją jak można przełożyć życie swojego psa nad życie jakiegokolwiek dziecka/dorosłego człowieka.

Zainspirował mnie również wątek OZM gdzie można "pocisnąć" i pośmiać się z kobiet w ciąży i młodych matek....

Wątek "odpieluszkowe zapalenie mózgu" na wizażu jest już długo, co bardzo mnie dziwi. Można w nim ku uciesze innych wizażanek obśmiewać matki, które mają "bzika" na punkcie swoich bachorków. Osobiście jestem zbulwersowana że taki wątek istnieje w ogóle. Niby każdy ma prawo wyrażać swoja opinie, ale i tak sie we mnie gotuje jak podczytam watek OZM + wypowiedzi na watku "zwierze czy czlowiek".

Akurat tak się składa że mam jedna znajoma która starała się o dziecko z mężem 8 lat. Choruje na ciężką postać PCOS + ma niedrożne jajowody. Obecnie zbieraja pieniążki na invitro, bo na rzadowe sie nie kwalifikuje, jak sie nie uda to pewnie adopcja. Maja z mezem wielki dom, pieniadze, 3 psy i bardzo dobre zawody a mimo to sa nieszczesliwi bo marza o dziecku ktorego los nie chce im dać.

Podobnie moja kuzynka, starała się 6 lat i w miedzyczasie straciła 3 ciąże, w tym jedna dość późno leczyła sie przez to u psychiatry i psychologa bo wpadła w depresje mając świadomość że 3 razy nosiła pod sercem dzieci których nigdy nie poznała. YYyyy a no tak. Macica jest przecież przy odbycie jak to pięknie napisała któraś z was. Po latach wyszło ze miala cos z tarczyca i dlatego wtedy poroniła, obecnie po 7 latach staran i 3 poronieniach ma upragniona córeczke (ciąza była mocno zagrożona, musiała ciągle leżeć) na której punkcie po tym wszystkim ma wasze "zapalenie mózgu" .

Moj przykład. Od 4 lat mam niezidentyfikowane zaburzenia hormonalne, niby PCOS, niby cos innego, moze nadnercza - lata biegania po lekarzach, badan i poza tym ze sa "zaburzenia hormonalne" nie wiadomo nic wiecej . Co do ciązy słyszałam roznie - albo ze nie powinno byc żadnego problemu albo ze moze byc i to spory. Dowiem sie czy bedzie dopiero jak spróbuje - a na to na razie nie ma i jeszcze długo nie bedzie szans, czas na moja korzyść nie działa niestety. Moim najwiekszym marzeniem jest wiec mieć kiedyś dziecko (oj tak, powinnam iść teraz sie schować w kacie, bo jestem taaaaka żałosna ze moim najwiekszym marzeniem jest stac sie dzieciorobem i zrobic bachora - bo takie słowa na wizazu padaja) i jesli zajde w ciaze to spełni sie moje najwieksze marzenie i bede stawała na głowie zeby to dziecko miało wszystko i było zdrowe i szczesliwe - rozumiem ze uczyni mnie to matka z odpieluszkowym zapaleniem mózgu i bedziecie mogły mnie na wizażu obrażać w swoim super wątku?

Każda matka o której tak napisałyście może mieć za sobą taką historie a nawet gorsze. Nie każda ciąża jest zaplanowana, "zrobiona" w miesiąc i przebiega bez problemów.

Takich przykładów jak te 3 są niestety setki, podejrzewam ze na samym wizazu jest ich sporo.
Jakim prawem mozecie wyśmiewać kobiety na watku OZM nie wiedzac jaka jest ich historia? Jakim prawem mozecie z nich szydzić, nie wiedzac ile lat i jakim wysiłkiem (i niekiedy kosztem badan, szpitali, leków, ew. in vitro) starały sie o to dziecko? Jakim prawem mozecie szydzić z kobiety z waszym "ozm" nie wiedzac, czy nie jest taka przerwazliwiona bo to jej 5 dziecko a 4 wczesniej straciła?
I skad mozecie wiedziec czy dziecko na punkcie ktorego matka ma "ozm" jest zdrowe, ze nie wymaga wlasnie wiekszej troski? Nie po kazdym dziecku widac od razu uposledzenie (zwlaszcza jesli jest lzejsze) oraz chorobe fizyczna, niekiedy ciezka (nie kazde ciezko chore dziecko wyglada od razu tak jak z "pomagam" TVN, niekiedy tego nie widac, jesli sie nie wie).
Z tych powodów watek OZM jest dla mnie NIESMACZNY, nieetyczny i dziwie sie ze tak sobie istnieje.

Postanowiłam założyć drugi OZM - mianowicie Odzwierzece Zapalenie Mózgu.
Skoro mozna sobie tutaj szydzić z mam przerważliwionych na punkcie swojej ciąży i "bachorów" to dlaczego nie z osób przewrażliwionych na punkcie swoich zwierzat?

Z osob ktore w ekstatycznym uniesieniu bawią się w poszukiwacza skarbów i szukają kocich kupek łopatką w żwirku, z osób które dostaną orgazmu na wieść o toskoplazmozie - bo przezież to prezent od ich ukochanego kota . Nie wspominajac o osobach które wolały by z pożaru wynieść yorka niż 2 małych bliźniaków/kobietę w ciązy.
A no i jeszcze osoby które spuściły by atomówkę na azjatów (oczywiście wcześniej ich torturując) bo jedzą psy - pal licho że dla nich to normalne bo sie w tym wychowali i tam to jest jak nasz kurczak.
Aha, jeszcze oblać farbą kobiety w futrach - nawet sztucznych. Zwłaszcza sztucznych!- przecież do podrzeganie do kupna prawdziwego.

Ale oczywiście w domu na obiad cielęcinka, na nogach skórkowe kozaki.

Wiem że przerysowane to co napisałam wyżej, ale patrząc na to co niektórzy popisali na wątku "zwierze czy człowiek" nie mogłam się powstrzymać...

Skoro na wizażu jest wątek szydzący z kobiet w ciąży i matek, to dlaczego jeszcze nie z osób z Odzwierzęcym Zapaleniem Mózgu?
Bo jak zauważyłam od 2 dni to występują 2 rodzaje OZM.

Edytowane przez Midnight___
Czas edycji: 2014-12-09 o 19:42
Midnight___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując