Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-13, 23:18   #2719
phideaux
Wtajemniczenie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Cytat:
Napisane przez julk44 Pokaż wiadomość
Niby masz rację, ale może oni się tak zabezpieczają właśnie żeby nie przychodził byle kto tylko osoby zdecydowane. Podejrzewam że to nie jest tak, że oni będą wywalać pod koniec szkolenia, bo to też wcale nie jest korzystne dla firmy. To jak długo będzie trwało szkolenie też zależy od pracodawcy jak pilnie potrzebuje pracownika Poza tym to trochę dziwne z tymi 13h dziennie, nawet w galerii jak się idzie na 12h to wychodzi 12,5 a nie 13
Tak, myślę, że specjalnie robią taką selekcję, żeby wyeliminować niezdecydowanych. Ale to i tak ich nie tłumaczy, bo powinno się płacić za każdą godzinę pracy. To taka łapanka, żeby złapać ludzi w myślenie ''dobra, nie jest za wesoło, atmosfera toksyczna, ale przerobiłam już 70h, nie mogę tego stracić, przemęczę się''.

Może faktycznie by nie zwalniali pod koniec szkolenia, ale przeraża mnie myśl, że angażowałabym się w pracę, tracąc czas i pieniądze na dojazdy i wiedząc, że jakby co za odejście nie będę miała zapłacone. Dla mnie to wyzysk. Jeszcze gdyby to chodziło o powiedzmy 3 dni po parę godzin to może bym na to poszła, ale podjęłam dziś decyzję i zrezygnowałam.
Z godzinami masz rację, wychodzi 12 h, źle napisałam

Cytat:
Napisane przez ytaaa Pokaż wiadomość
Zależy jaka to praca. Jak fizyczna to zdecydowanie odpada. Chyba nie chciałabym tam iść, bo jednak 13 h codziennie to bardzo dużo. Nawet przyswajanie samej wiedzy w takim czasie jest mega męczące. Czysty wyzysk ludzi. Jak teraz na szkoleniu mają takie wymagania to co będzie póżniej.
Z takiego myślenia wyszłam i zrezygnowałam, zresztą na rozmowie było jeszcze kilka podejrzanych kwestii, ale najbardziej ten brak zapłacenia w razie czego mnie zraził.

Szczerze, to czasami już wolę, żebym nie miała odzewu na wysyłanie cv niż przeżywanie takiej rozmowy kwalifikacyjnej, moja psychika leży po tym w gruzach