Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rumuńska kultura?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-16, 16:17   #1
Sunnivaa
Zadomowienie

Rumuńska kultura?

Hej,
Nie cierpię zakładać nowych wątków, ale nie wiem gdzie to wsadzić więc niech i będzie... Jest wątek Polka i Kurd, to może by i tak o bardziej europejskich mieszanych związkach...
Ogółem mieszkam w UK, ale w domu z wieloma osobami przeróżnych narodowości. W tym z pewnym chłopakiem, który jest Rumunem i zastanawiam się często czy on mi tylko kłamie że nie robi pewnych rzeczy ze względu na swój kraj (w sensie "W moim kraju tak się nie robi") czy po prostu wymyśla
Bardzo chętnie bym powymieniała informację z osobami które mają bliższy kontakt z Rumunami, bo ja już nie pojmuję czasem. Np. Jego zdaniem nie powinnam rozmawiać z kimkolwiek płci przeciwnej poza wymianą uprzejmości. Gdy się zaśmieję podczas rozmowy z kimś w korytarzu, a on to uslyszy, to się obraża. A wcale jeszcze razam nie jesteśmy (m. in. właśnie dlatego że mnie ogranicza).
Innym razem wystawił mnie kompletnie, umówiliśmy się na wyjście tego dnia (nigdy razem nie wychodzimi, po tamtej próbie juz nawet nie próbuję. Mieszkam z nim w domu a ostatni raz wyszliśmy razem na koncu sierpnia) a on wyszedł na 8 (słownie: osiem) godzin z domu z kumplem, nie mówiąc ani słowa i nigdzie nie wyszliśmy. Gdy wrócił i przyniósł mi coś do jedzenia (burgera), ja powiedziałam że nie potrzebuje jego jedzenia. On odparł że za taki tekst w jego kraju mógłby mi przywalić. No, taki przyjemny dzień.
Ma on w domu wielu znajomych, tak na oko z 8, ale reszta nie mówi po angielsku, więc nie znam ich za bardzo...
Nie wiem czy mi się tylko wydaje czy coś, ale jednak myślę że rumuni nie są zbyt... Miłymi ludźmi. Tacy są... Podejrzani.
Sunnivaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując