Zakorzenienie
|
Dot.: Krem"Glicol"
Cytat:
Napisane przez Michał84
Dziekuje Wam bardzo za Wasze sugestie i opinie  Co do Brevoxylu,to oczywiscie ze bede stosowal go dopiero po kuracji glicolem, a i w sumie zastanawiam sie ,nad tym Acne-Dermem,o ktorym pisala Nan,bo slyszalem ze dosyc dobry jest,niewiem sie zobaczy 
Jane ze wolalbym zastosowac Glicol jesienia,zreszta jak bylem w maju u mojej siostry ,ktora jest komsetyczka,to mowila mi ze zrobi mi zluszczanie kwasami,ale dopiero w listopadzie,a ja nie chce dluzej czekac, pozatym te blizny to w wiekszosci na policzkach sa i co ciekawe pozostaly po leczeniu u najlepszego dermatologa w moim miescie,ktory ,moze uzywal za mocnych srodkow i moze stad te blizny,zreszta on nigdy mi nie umial dopasowac lekow,albo za mocne albo za slabe,ale to niewazne,nie bede sie rozpisywal 
Jestem juz zdecydowany na ten glicol,dzis wieczorem chcialbym juz go nalozyc,postaram sie w miare mozliwosci nie wychodzic na slonce,co w sumie nie bedzie trudne,bo akurat przez najblizsze 3 tyg.moge bez obaw siedziec w domu, a czy wytrzymam ,to juz inna sprawa 
THX Jelonku,zajrze do tych tematow ,o ktorych mowisz i poczytam sobie 
Pzdr!
|
Michał, Twoje podejście przyprawia mnie o dreszcze! Powtarzam raz jeszcze- kuracja kremem z 10% stężeniem kwasu glikolowego to nie przelewki. Narobisz sobie przebarwień posłonecznych, gdyż naskórek złuszczony podczas stosowania kwasów jest o wiele bardziej uwrażliwiony na działanie promieni. Filtry OBOWIĄZKOWO! i to nie jakaś Ziajka, Eriski czy takie tam- stabilne filtry, o których poczytać można w dziale kw "blokery anty-UV". Jeżeli nie będziesz się stosował do naszych zaleceń, to wierz mi, że za jakiś czas zobaczymy Twój wątek "ratunku przebarwienia posłoneczne- jak usunąć."
Żaden krem nie usunie Ci blizn w 25 dni, nie ma takiej możliwości po prostu, to jest długotrwały proces i liczenie na tak szybkie efekty, jest wciskaniem kitu samemu sobie 
Rozumiem, że masz jakieś ważne sprawy i chcesz dobrze wyglądać, ale zapewniam Cię, że widok z przebarwieniami posłonecznymi byłby dla Ciebie o wiele bardziej przykry, niż blizny.
Nan Ci dobrze napisała- przez pierwsze tygodnia stosowania kwasów, wiele osób wysypuje i to solidnie. Wszystkie zanieczyszczenia wychodzą w jednym momencie na zewnątrz, czasem ten proces trwa 3 tygodnie.
Zresztą to Twoja sprawa, jeśli wolisz później wkładać kupe kasy w złuszczanie itp. to już nie mój problem. Napisałyśmy Ci wszystko co było trzeba, a o tym czy chcesz mieć plamiska od słońca zdecyduj sam
|