Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny Młode 2015, część 34
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-21, 19:16   #2247
misiaa91
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015, część 34

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Mam pytanie a propo biletów pkp kupiłam bilet i dostałam smsa z tym qcodem, wystarczy to pokazac czy musze drukować bilet? [emoji14] bo ja w tym laik heh

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Tez,tak uważam.. Ale Tz beze mnie nie chce. Twierdzi ze pare lat, zarobilibyśmy i powrót do pl.

Ale ja patrzę na to tak ze pracuje dopiero 4 msc, po studiach językowych nie mam zawodu, wyrabiam sobie teraz cos na przyszłość a wyjeżdżając za granicę wątpię żebym znalazła bez języka cos lepszego niż sprzatanie :| luka w cv.. Na to mi Tz odpowiada ze ograniczam sie bo można szukac lepszej pracy za granica żeby moc sie tym później chwalić w cv. I takim sposobem na pewno w Norwegii uda mi się znalezc cos ze znajomością francuskiego tiaa..

Wiec Twój Tz ma naprawdę dobre podejście..
Ja wyjechałam za TŻtem, gdyby nie on, pewnie do głowy by mi to nie przyszło, ale nie chciałam już miłości na odległość, zaryzykowalam. Teraz mogę być z siebie dumna, dostałam pracę na dobrym stanowisku, w dobrej firmie, w której ciągle się rozwijam, w której mnie doceniają, w której chcą mnie rozwijać. W Polsce nie przyszłoby mi do głowy, że mogę zajmować się czymś takim i to na tym stanowisku, bez kierunkowych studiów i lat doświadczenia nie byłoby szans, tutaj dostałam ogromną, także nie ma co generalizowac. Nie wszyscy Polacy za granicą muszą sprzątać, nie wszyscy mają dobre prace, to zależy od tak wielu czynników, że nie sposób tego przewidzieć.

Ja wolałam być z TŻtem, stąd taka decyzja. Ale zostawiłam sobie też otwartą furtkę, złożyłam papiery na studia, wiedziałam, że jak się nie uda, mam do kogo wracać.

Okej, to się wybebeszyłam. [emoji14]