Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - izotek
Wątek: izotek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-23, 19:38   #2314
szachmat23
Raczkowanie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Również się martwiłam wysypem, a nie miałam go wcale Bo nie liczę jakiś tam krostek do wysypu. Tzn. owszem, wyskakiwały mi od czasu do czasu wielkoludy na plecach, bolące, podskórne, ale twarz oszczędzona, a plecami nie przejmuje się tak jak twarzą Nie łuszczę się, a byłam pewna, że to taki pewnik przy izoteku. Ogólnie jak przeczytałam ulotkę izoteku, stwierdziłam, że to pikuś przy ulotce tabletek anty :P

Ja żałuję, że późno zaczęłam, bo przez to, że pryszcze wyskakiwały mi wciąż w tych samych miejscach, mam już blizny i plamki, zastanawiam się, czy kiedyś się ich pozbędę.

Wakacje to koszmarny czas przy trądziku, tyle okazji do wycieczek, pływania, opalania i trzeba podjąć decyzje, czy maskować jakoś ten trądzik, czy iść na żywioł i czuć jak szkarada.

W załączniku policzek z lipca. To nie jest moje najgorsze zdjęcie, ale innego nie mam. Być może to nie jest najgorszy trądzik świata, ale jakbym dodała do ogólnego obrazu drugi policzek i w ogóle ujęcie całej twarzy, to utworzyłby się smutny obraz.
mojej siostrze dermatolog powiedzial ze duzo gorzej na caly organizm działaja hormony niz izotek, poniewaz on dziala glownie na watrobe a hormony bardziej ingeruja.Szczegolnie takie typu diane , ktore najlepiej lecza tradzik. A tyle kobiet stosuje latami jako antykoncepcje

Rzeczywiscie bylo troche stanow zapalnych ja mam poliki czyste chyba ze na koncu polika kolo szyi i ucha cos wylazi..
ale u mnie pryszcze tez powstaja w podobnych miejscach i tez mam przebarwienia, a brode to wrecz kochaja Jeszcze zastanawiam sie czy nie za pozno na zaczecoe terapii za miesiac, licze jakies 5-6 miesiecy brania a pozniej czas na leczenie przebarwien , a wiadomo ze juz slonce wtedy bedzie.Mam taka karnacje ze slonce jak łapie blyskawicznie i boje sie troche ryzykować.Chociaz juz pozna wiosna latem moglabym byc zdrowa .

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim!
Mam do Was pytanie związane z izotekiem. Otóż mój Tz przeszedł kurację i zakończył ją jakoś tak w 2009 roku. I od jakiegoś czasu ma nawrót problemów skórnych choć już prawie 30 lat na karku ma... Jak myślicie, czy to może być spowodowane np.dietą? Ja jestem zieloną w tym temacie a chciałabym mu jakoś pomóc.
po 5 latach powrocil mu tradzik? podobno u 30% osob zdarzaja sie czasem nawroty. Ciezko powiedziec co jest przyczyna. Nie ma dowodow na powiazanie diety z ta dolegliwoscią, Jednak czesto stan cery odzwierciedla stan ogolny organizmu.Warto sie przebadac , moze w organizmie jest stan zapalny ( np.chore migdaly chore zęby? ).Warto leczyc antybiotykami ( nie wiem jakie zmiany ma TZ) .Czasem zdarza sie ze kuracje izotekiem trzeba powtorzyć.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez adri_ Pokaż wiadomość
mi tez dermatolog nie mowil, ale jak pokremowalam sie lotionem z witamina A to mialam doslownie purpurowe policzki ( pisalam tutaj o tym nawet) i doszlam do wniosku ze nie powinnno sie smarowac witamina A...
biorac izotek ma sie i tak za duzo witamny A w organizmie , uzywanie kremow z witamina A jest przesada, a branie np suplementow z ta witamina grozi hiperwitaminoza.

Edytowane przez szachmat23
Czas edycji: 2014-12-23 o 19:36
szachmat23 jest offline Zgłoś do moderatora