Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak się przygotować? - pierwsza/kolejna wizyta u ginekologa - zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-08-07, 17:02   #440
Madziasek
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa

Cytat:
Napisane przez kochana-plotkara Pokaż wiadomość

... i mam w sumie pytanie. Mam problem z nieregularnością okresu, miesiączkuję już 2,5 roku więc powinno się wszystko uregulować, a ja miewam okresy co 2 miesiące, a ostatnio miałam 3 miesiące temu, bagatelizowałam przez dłuższy czas ten problem, bo niemiesiączkowanie było dla mnie wygodne. Chcę iść do ginekologa, ale mam stracha. Dodam że jestem dziewicą, ale moja błona dziewicza raczej napewno jest przerwana.. i w ogóle to skomplikowane, może ktoś mi doradzi, czy tryb życia ma wpływ na częstość okresów, jak je uregulować naturalnymi sposobami?
Też mam taki problem. Mam 18 lat i miesiączkuje już ok. 4 lat i wciąż mam nieregularne, też zdarzają mi sie przerwy 2-3 miesiące. Postanowiłam iść z tym do ginekologa... i co? wybierałam sie do niego z pół roku, aż w końcu sie odważyłam, dzisiaj już jestem po pierwszej wizycie. Cholernie się bałam, siostra pilnowała mnie abym tuż przed nie nawiałam (bo wszystko w moim przypadku jest możliwe) :P Strach był tym większy że już nie jestem dziewicą, i robie "to" czasem, ale zawsze pamiętam o zabezpieczeniu (globulka+ prezerwatywa), a spóźniający się okres może nasunąć różne myśli, prawda? Teraz sie śmieje z siebie po co sie tak stresowałam Lekarz był bardzo miły, sympatyczny starszy pan, mówił co robi, i uspokajał mnie abym sie nie bała. Badanie nie bolało, i nie trwało długo. Wstyd zniknął. Usłyszałam ze wszystko wporządku, kamień z serca. Przepisał mi jakieś tabletki na wywołanie okresu Już mam to za sobą. Ciesze się że już po wszystkim. Dziewczyny nie stresujcie sie aż tak! To nic strasznego
Madziasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując