2014-12-31, 09:53
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chciałabym służyć w wojsku lub policji
Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci
Kobieto jakich gwałtów i fali? Kto Ci to naopowiadał? Nie ma czegoś takiego w wojsku...
Jeśli chodzi o wade wzroku to szczegółowe wymagania odnośnie między innymi wad wzroku znajdziesz tutaj - http://www.wojskowe.info/wykazy-chorob/ Pobierz sobie wykaz chorób z pierwszego akapitu i masz tam IV kategorię - narząd wzroku, dokładnie wszystko opisane jakie wymagania musisz spełniać
Wiadomo, że w wojskach specjalnych czy desantowo-szturmowych wymagania będą zaostrzone, jednak myślę, że w Twoim przypadku nie powinno być problemu.
Na pocieszenie dodam, że ja miałam wadę -3,5 na jedno i -1,5 na drugie oko. Badania podstawowe, czyli te na etapie WKU przeszłam, pózniej zaczęły się schody po skończeniu szkoły wojskowej bo nie skierowano mnie do zwykłej jednostki tylko takiej o zaostrzonych wymaganiach. W ciągu dwóch dni zdecydowałam się zoperować oczy laserem, przez miesiąc byłam na L4 po czym odwołałam się od decyzji komisji lekarskiej i przeszłam ją ponownie - tym razem z zadowalającym wynikiem.
Nie brałaś pod uwagę operacji oczu?
|
Różne opinie słyszałam, dlatego zależy mi na opinii osób jak Ty, czyli tych które na własnej skórze wiedzą co i jak. 
Przy mojej wadzie jest napisane Z/N . Zobaczymy jak zdecydują lekarze. Jeśli mnie nie przepuszczą zrobię jak ty. Wezmę kredyt na operację i odwołam się Trochę się boje tego że po operacji nie można się zbytnio nadwyrężać...
Zobaczymy, podanie będę składać kiedy ukończę magisterkę - zawsze dodatkowe punkty, czyli za 4 i pół roku. Na razie ćwiczę oczy, może coś to da. W wymaganiach było, że jeśli wada wynosi poniżej 0,8 to dostaje się Z - kę.
Przyznam, że jestem zdecydowana i zdeterminowana w 100%, żeby iść do służby... A może składać już po licencjacie? Magistra można zawsze zrobić zaocznie tylko odejdzie mi 6 cennych punktów...
Edytowane przez JoannaIrminaTitina
Czas edycji: 2014-12-31 o 10:14
|
|
|