Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy takie zachowanie jest normalne?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-02, 20:35   #1
330ac05f58e92fb009c16c728075bdbac5dfe64a_5eb9d9034ca21
Konto usunięte

Czy takie zachowanie jest normalne?

Zastanawiam się nad sobą. Mam 35 lat, pracuję, mieszkam z rodzicami. Nie mam faceta ani dzieci. Większość znajomych jest już w związkach, mniej lub bardziej sformalizowanych, mają dzieci, budują domy, kupują mieszkania. A ja w niczym takim nie "uczestniczę" i jakoś mnie do tego wszystkiego wyżej wymienionego nie ciągnie. Chcę się realizować w pracy, rozwijać swoje pasje, zainteresowania, podróżować, zwiedzać, cieszyć się życiem. W sumie to jakoś nigdy nie odczuwałam wielkiej potrzeby posiadania dzieci, nie marzyłam o białej sukni, ślubie itp. Zastanawiam się czy wszystko jest ze mną w porządku, bo skoro wokół wszyscy w związkach, zakładają rodziny a ci bez związków ciągle narzekają, że chcą być w związku to dlaczego ja nie odczuwam takich potrzeb? Czy powinnam pójść na jakąś terapię do psychologa, leczy się, zmieniać coś? Czuję się szczęśliwa, jedyne na co narzekam, to, że zaczyna brakować znajomych do wspólnego spędzania czasu a ja chciałabym małą grupką znajomych podróżować, wychodzić do knajpek, bawić się itd. Powiedzcie czy jestem dziwna czy po prostu jestem normalna ale życie każdego człowieka wygląda inaczej i nie ma sensu na siłę dostosowywać się do głównego nurtu (tj. mąż, dzieci, dom z ogrodem) gdy ja nie odczuwam takich potrzeb. A może za 10 lat będę żałować, że teraz na siłę nie szukam sobie mężczyzny i ojca dziecka?
330ac05f58e92fb009c16c728075bdbac5dfe64a_5eb9d9034ca21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując