dziewczyny temat kp czy mm zawsze bedzie troche kontwersyjny
a przeciez zadna mama nie chce dla dziecka zle,kazda chce tego co najlepsze
ja wszystkim powtarzam ze kp nie musi oznaczac poranionych brodawek,pogryzionych do krwi,bo ja pierworodka niczym nie hartująca cyckow tak nie mialam,
ale no wlasnie ale
mialam inne problemy z laktacja,bo prawda jest taka ze to jest czasem ciezkie,wystarczy ze maluszek ma kiepski odruch ssania i juz jest problem
moja ssala mocno i co z tego jak nic mi nie lecialo,a potem te rady ze moje mleko zle,wiecie jak ona wypila butle mm i spala 3 h to ja ryczalam,ze faktycznie moje mleko jest do
tez gdyby nie wsparcie meza,ze jesli chce to dam rade,bo chcialam i uparcie probowalam,co nie oznacza ze zawsze bylo kolorowo
teraz np wiem ze wiele bledow popelnialam,ale nikt mi nie doradzal a w natloku wszystkich dobrych rad to myslalam ze oszaleje
a wsparcia nie mialam,bo moja mama daleko byla,a ona nas kp a tesciowa swoich dzieci nie karmila bo nie udalo sie i ona mi ciagle mowila ze moze juz wystarczy tego kp
nie ma co sie spinac bo potem sie i tak pojawiaja inne problemy,czym karmic jak karmic kiedy rozszerzac diete

i tu tez sie nasluchalam ojj nasluchalam
zwlaszcza co do jedzenia sloiczkowego,ale np moje dziecko zjadlo owoc ze sloiczka i ok a zjadlo taki sam owoc ze sklepu i cale wysypane bylo

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------
konsternacja bardzo mi przykro ze mialas tak po porodzie,ja mialam dola ale przez sam ciezki porod,na mysl ze moge zajsc w druga ciaze od razu i urodzic plakalam,to jak mnie potraktowali w szpitalu pozostawilo traume po prostu,nic nie poradze na to,i najgorsze ze tylko maz mnie rozumial otoczenie wymagalo ze mam szybko dojsc do siebie

jedno wiem,ze jak sie czlowiek z tego podniesie,odblokuje,no to same widzicie,zdecydowalam sie na drugie dziecko i chce wierzyc ze teraz porod bedzie bajka

o ja naiwna,ale chce tak wierzyc bo mysli ze znow bedzie ciezko jakos mi nie pomoga
kochana a u Ciebie juz sam fakt ze w ciazy mialas ciezko

oby teraz jak juz sie uda to bylo lepiej
a cos juz dzialacie?owu wrocila?bo jak dobrze pamietam mialas cykle bez owu?