2015-01-05, 19:20
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu!
Cytat:
Napisane przez asia1905
Idziemy zaraz zapisać się na kurs tańca 
|
My sobie wczoraj zatańczyliśmy nasz pierwszy taniec i TŻ się ze mnie śmiał, że mam mega zaciesz. Uwielbiam z nim tańczyć. Nie moge się doczekać wesela. Jeszcze tylko 173 dni!
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza
Każdy się bał podejść chocby z Mieszkiem, że mu zespól wytknie, że za mało.
|
Dopiero po tym tekście zrozumiałam, o co chodzi. Byłam w życiu na 3 weselach, na żadnym nie było zabaw z pieniędzmi.
Cytat:
Napisane przez asica_
Na ostatnich 4 weselach się nie sprawdziło 
|
Mam nadzieję, że u mnie też się nie sprawdzi. Coś źle policzyłam. Sprawdziłam jeszcze raz i gdybym miała teraz tylko cykle 25dniowe, to dostanę @ idealnie w dniu ślubu. A gdybym miała tylko 26 dniowe, to 5 dni po ślubie... Teraz będę się modlić o jak najdłuższe cykle. 
Cytat:
Napisane przez aneta_91
U nas odgrywek nie ma, są (a raczej do niedawna były) jeszcze przyśpiewki. Zazwyczaj kilku gości weselnych się jechało przebrać w jakieś śmieszne przebrania, na krzesłach w rzędzie siadali rodzice i PM i ci przebrani śpiewali po zwrotce a to dla taty młodego, a to młodej, dla nich samych, dla babć, chrzestnych, etc. przerywane "oj dana, oj dana", no i w międzyczasie jakaś zwrotka o wódce była i trzeba było im przynieść, były też zwrotki o jakiś 'przydatnych' rekwizytach typu wałek czy cebula  Tylko nikt za to pieniędzy nie żądał, tylko zazwyczaj 2-4 flaszki wódki.
|
Jeju, nie cierpię wszelkich przyśpiewek weselnych. Ale już wiem, że będą, bo rodzina TŻa jest ze wsi i nie wyobrażają sobie wesela bez... Obgadam z zespołem, żeby było jak najbardziej kulturalnie. Wiem, że nasz zespół robi tzw. "biesiadę przy stołach" - wspólne śpiewanie "Hej sokoły" itp. Coś takiego może przeżyję.
Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon
O i jeszcz enie lubie krzeselek czy wskakiwania facetom na plecy- na zasadzie krzeselek - i biegac po jakies majtki facetow, prezerwatywy i bog wie co jeszcze..
|
Takie zabawy to czysta żenada. Zdecydowanie przed weselem muszę obgadać z zespołem zadania, które będą w "krzesełkach". Ja to bym w ogóle tych krzeseł nie robiła, ale ponownie - "bez tego przecież nie ma wesela"...
|
|
|