Dot.: Suchy kokon po umyciu włosów
Mialam podobnie jak ty , po pierwsze zle pielegnujesz whttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,71173,dove-advanced-hair-series-pure-care-dry-oil.htmlosy , i maja juz chyba dosc , po 2 odstaw to co uzywalas do tej pory szampony , odzywki i przede wszysystkim farby z sayosa , to jest martretowania tych biednych wlosow , ja raz zafarbowalam ta farba i 30 cm obcielam spalonych wlosow !!!
-podetnij wlosy troszke
- farbuj naturalna henna khadi ktora wzmocni i odzywi ci wlosy , mozna ja kupic na necie w naturalnych kosmetykach jak helfy , magiczne indie i chyba skarby maroka
-szampony bez sls , najlepiej na suche i zniszczone wlosy sa szampony balea np figa i perla jest bardzo dobry dla suchych zniszczonyc wlosow ,1x w tygodniu oczyszczaj wlosy szamponem np sesa silk jest b.dobry
-maska a nie odzywka ! Kup sobie maske firmy seliar maska arganowa 1 l masz za ok 55 zl kupisz ja na necie np sklep hairs.pl wetrzyj ja we wlosy po szamponie bez sls z balea figa i perla , okryj wlosy workiem i podgrzewaj suszarka 20 min , owin calosc recznikiem i trzhmaj kolejne 30 min i splukaj , efekt jest zarabisty
- na noc kladz na wlosy olejek arganowy , kokosowy -jak wlosy po zmyciu kokosowego , nalozeniu maski , beda szorstkie to odluz go na bok , bedzie to znak ze wlosy go nie lubia albo jakis olejek indyjski ktory ci pasuje mi pomogl bhringraj i hennara , w koncowki wcieraj olejek sesa bardzo dobrze zmiekcza koncowki
-po wytarciu wlosow recznikiem daj na wlosy olejek Dove Pure Care Dry oil okolo 5 pompek i po wysuszeniu wlosow 3 pompki
jesli zrobisz to co napisalam zobaczysz roznice , ja mialam podobny problem po prostowaniu chemicznym po 2 miesiacach z ta pielegnacja woje wlosy wrocily do normalnosci sa miekkie delikatne nawilzone
|