Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staraniach V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-08, 14:59   #2018
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Jak jest zimno to ona zostaje w domu a my idziemy na zmianę. Ja tam na siłę nie chcę ale mam nadzieję że jak od małego będzie nauczona chodzić z nami to potem też będzie chodzić.
Jestem tego zdania że do bierzmowania ma chodzić a potem bierze odpowiedzialność za siebie i niech już sama decyduje.
W końcu chrzest nas rodziców i chrzestnych do czegoś zobowiązuje. Przecież jak pójdzie raz w tyg. do kościoła to korona jej z głowy nie spadnie.]

Ale to moje zdanie każdy robi jak uważa. Tak samo jak każdy inaczej wychowuje dzieci tak samo każdy podchodzi do wiary.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Nie religii tylko instytucji kościoła. Co do tego też się zgadzam. Chodzę co niedziela itd. ale podejście "kościoła" jako instytucji tez mnie czasami dobija. Ale to temat rzeka.
Masz racje - sama religia w sobie zla nie jest ale chodzilo mi wlasnie o to jak Kocsciol wszystko potrafi zniszczyc. Przejezyczylam sie.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka