Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - To ja się buntuję czy mama?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-08, 16:54   #2
rosie_d
Przyczajenie

Dot.: To ja się buntuję czy mama?

Według mnie Twoja mama ma trochę problem ze sobą,ze swoimi emocjami.Z jednej strony wydaje się być nadopiekuńcza i "chronić" Cię od wszystkiego a z drugiej potrafi zrobić awanturę o jabłko.Jak każdy masz prawo do prywatności,do tego żeby gdzieś wyjść i spotkać się ze znajomymi.Można pogodzić naukę z rozrywką,a nawet trzeba się po prostu wyluzować bo człowiek to nie robot A mama gdzieś wychodzi?Spotyka się z kimś?Może jest sfrustrowana i samotna i chce Cię zatrzymać w domu żeby sprowadzić Cię do swojego poziomu żeby nie tkwić w tym sama,a przez to robi Ci niestety krzywdę.Jeżeli dostajesz tak po głowie przed maturą to na studiach możesz mieć z mamą ciężko dlatego może dobrym rozwiązaniem byłoby rozpocząć studia dalej od domu i odciąć się od sytuacji w jakiej jesteś?Zawsze możesz wrócić.
Ale najpierw proponowałabym szczerą rozmowę z mamą,bez nerwów powiedzieć co czujesz w konkretnych sytuacjach,jak niesprawiedliwie jesteś według Ciebie oceniania.Jeżeli nie da się z nią rozmawiać i każda próba kończy się krzykiem,napisz list.Zbierz myśli i zostaw dla niej kartkę,najlepiej kiedy będziesz wychodzić z domu-będzie miała trochę czasu na samotne przemyślenia.Może coś do niej dotrze i zobaczy i doceni w swoim dziecku plusy które na pewno są.
Może być tak,że Twoja mama ma taki charakter i jest po prostu toksyczna i nie do zniesienia.Są ludzie którzy nie widzą nic pozytywnego,czepiają się ciągle i tylko narzekają i od takich osób trzeba się trzymać na dystans chociaż często jest to właśnie matka czy ojciec.
rosie_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując