Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-08, 17:26   #4180
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość
Ja tylko szybki raport z usg. Mała ładnie rośnie, wg pomiarow ma ok 2850g , takze chyba bedzie spora, skoro jeszcze 5 tyg do terminu zostało...
Ułożona główką do dołu, szyjki nikt nie badał, bo w uk tego nie robią, takze nie wiem czy twarda, miekka itp :P
super! mała już całkiem spora!

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
witam po ktg... ide nadrabiac... z ktg wsio ok. zrobili za darmo, mała spała i nawet budzenie jej srednio cos dało. skurcze minimalne
dobrze, że na ktg nie wyszło nic niepokojącego czyli musisz się oszczędzać bardziej...

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Raport z wizyty
Jeszcze nie rodzę
Szyjka krótka, ale twarda i zamknięta
Niunia waży 2500 g i wszystko jest ok
super

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja po wizycie. szyjka się skróciła ale to podobno normalne.
od przyszłego tygodnia ktg mam już robić. mały waży 2400 i jak tak dalej pójdzie to do 3 kg dojdzie w dniu cc.
no to nieduży bedzie super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki
Szybka relacja z wizyty mały rośnie ma 2600 choć do końca nie wiem bo lekarz ma stary sprzęt w gabinecie i tak orientacyjnie powiedział. Lepsze pomiary będę miała 21 stycznia bo idę prywatnie do lekarza, który pracuje w szpitalu i tam po prostu mają bardzo dobry sprzęt Ale wracając do wizyty szyjka troszeczkę się skróciła ale w dalszym ciągu wszystko pozamykane na cztery spusty. Lekarz powiedział że do końca stycznia raczej nie urodzę 29 mam przyjść i wtedy ustalimy termin cc. Mam jeszcze do tego czasu zrobić badania mocz i morfologię i dziś pobrał gbs. Te pieczenie i swędzenie oraz śluz to infekcja grzybicza wiec mam globulki dla Bożenki a potem mam zrobić badania moczu czy wszystko jest ok. We wtorek mam się pojawić na pierwszym ktg a później chodzić raz w tygodniu. To chyba tyle apropo mojej wizyty u gienia Najważniejsze że z małym jest wszystko dobrze
kolejna pozytywna wizyta

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Ja tylko na chwilkę zdać relacje z wizyty i lecę na SR, nadrobię później.
A więc przytyłam standardowo 1,5 kg i na dzień dzisiejszy, tj. 35 t 5 dc mam 10 kg na +
Moja żabcia również standardowo przybiera po 200g na tydzień i waży 2170g
Szyjka długa, zamknięta, czop na swoim miejscu. Znów się pytał, czy nie chcę cesarki? Jak powiedziałam, że jeśli nie ma przeciwwskazań do sn to chcę spróbować naturalnie. Uśmiechną się i powiedział że dzielna i odważna jestem ale jak będę chciała cc to niema problemu powiedziałam, że jak pierwszą urodziłam naturalnie to i drugą spróbuję zapytał ile lat temu pierwszą rodziłam. Jak powiedziałam, że 18 to zrobił " uuuu, to traktujemy tak jakby pierwszy, bo po tylu latach". Dał mi skierowanie na gbs krew i mocz. A i mam dużo bakterii w moczu, to dał jakieś lekarstwo. Zwolnienie dostałam już do 6.03 a następna wizyta 29.01 Emdzik uaktualnij mi proszę
Na niespokojne nogi niestety nic mi nie może dać. Powiedział żeby wyżej trzymać i magnez brać. Puchnięcie i drętwienie też naturalne bo wyniki nie mówią żeby było coś nie tak. Ciśnienie idealne.
To chyba tyle.
haha! powtórna pierworódka

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
aaa koleżanka październikowa urodziła dziś miała termin na 11 stycznia. Mamy dzieci w tym samym wieku
gratulacje dla koleżanki

Cytat:
Napisane przez iskra_boza Pokaż wiadomość
Hej.

Nie odzywałam się, bo nie miałam weny, nie było też o czym pisać.

Po moich przejściach z odmową cesarki i zgłoszeniem zażalenia w szpitalu, że lekarka wprowadziła zamieszanie, umówili mnie z nią na dziś. Na wejściu pielęgniarka mi powiedziała, że profesor mnie przyjmie. Ufff. Wszystko się wyjaśniło. Prof potwierdził cc i zaklepał mi miejsce na 30.01. Będę na początku 39 tygodnia. Ulżyło mi Mam tylko nadzieję, że mały zechce wytrzymać te 3 tygodnie i nie będzie się pchać wcześniej. Wtedy mają 75 minut na organizację szybkiej cesarki dla mnie, po co mi to. Trzeba się teraz modlić, żeby nie zacząć rodzic wcześniej

Kupiliśmy wózek na Ebay, nóweczkę ze sklepu Internetowego. Red Kite Push Me Zebu. Załączam zdjęcie.

Ale mi hemoroidy dokuczają. Miałam jeden, on okresowo wypadał, raz na ruski rok. A teraz mam z 5, w życiu tak nie miałam. Matko, jak boli! Dostałam krem, ale guzik on pomaga. Nie ominęła mnie też seria antybiotyków. Katar ciążowy przeszedł w zapalenie zatok. Dostałam Amoxy i Allertek. Już mi lepiej na szczęście
No i tyle u mnie. Wybaczcie, nie doczytałam jeszcze co u was, bo tyle tego, że nigdy nie przebrnę
fajnie, że się odzywasz
cieszę się, że udało się wyjaśnić sprawę cc mam nadzieję, że spokojniejsza jesteś
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora