Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dostałam dietę - WĄTPLIWOŚCi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-08, 21:59   #3
mara30
Zadomowienie

Dot.: Dostałam dietę - WĄTPLIWOŚCi

Cytat:
Napisane przez Raii Pokaż wiadomość
Jeżeli się nie mylę, jeżeli chce się schudnąć to od ppm powinno się odjąć ok 200kcal. Więc moim zdaniem jest ok, szczególnie, że wyjdzie i tak więcej skoro nie liczysz oleju kokosowego, którego 1łyżeczka ma ok. 135kcal.
Aczkolwiek dziwi mnie to, że w tym jadłospisie są wafle ryżowe, które są wbrew pozorom średnio zdrowe, no ale nie będę się kłócić ze specjalistą
A dlaczego sądzisz, że jest za mało? Od kiedy masz taką dietę? Czujesz się po niej słabo, albo jesteś głodna?

Nie od ppm, tylko od całkowitego zapotrzebowania. Jeżeli odejmiemy od ppm, to zabraknie na podstawowe funkcje życiowe organizmu...

Autorko, słusznie się niepokoisz - taka dieta przy tak intensywnym treningu to najlepsza droga do rozwalenia sobie metabolizmu, nie mówiąc już o ewentualnych innych skutkach zdrowotnych
Poza tym dobór produktów nie jest najszczęśliwszy. Wafle ryżowe? gotowa surówka? really? nie lepiej zjeść świeże warzywa? zamiast masła orzechowego - orzechy, zamiast wędliny - mięso No i strasznie mało tłuszczu...
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując