|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Cytat:
Napisane przez pater86
agaaga89 to już bardzo dużo jecie  super! też spróbuję z ziołami, zawsze to ciekawszy smak. Dziś dałam spróbować troszkę serka białego, ale nie było entuzjazmu, będziemy próbować dalej 
|
U nas twaróg sam też nie przejdzie, coś Ty ani żadna kasza czy to manna czy jaglana, nawet jakby była robiona na soku... Musi być dodatek owoca do smaku, inaczej nie zje 
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49641740]
Byliśmy z Adasiem dziś u lekarza.. W nocy płakał, nie mógł spać, ciągle coś jest ała.. Niby pokazuje do środka buzi, ale obstawiam brzuch i chyba słusznie. Gardło ma tylko lekko czerwone, więc pediatra twierdzi, że niemożliwe, by jedzenie wywoływało u niego aż taki ból. A ponieważ Adaś oprócz tego, że nic nie je, to robi rzadką kupę (sorry), i przy tym i zaraz po niej leci do mnie i mówi "pfe tam" pokazując na pupę i strasznie płacze, pediatra powiedziała, że to może być jakiś nieżyt żołądka. Mamy dawać enterol i dieta - zero jogurtów, serków, tylko chrupki kukurydziane, krupnik ewentualnie, jakieś wafle ryżowe itp... Jak do piątku będzie gorzej lub bez zmian, to mamy się pokazać znowu... Jak wróciliśmy zjadł parę krakersów, wypił trochę picia z tym enterolem i rozbolał go brzuch. Zaczął znowu płakać i dopiero jak rozmasowałam brzuch, to przeszło i zasnął. Biedulek mój... 
Olek od rana był wesoły, ale potem mu się odmieniło. Znowu mnie próbował ugryźć, wszędzie było źle.. Dałam mu przeciwbólowy i poszedł spać...[/QUOTE]
O kurczę, biedna Adaś tak nie lubię bólu żołądka, współczuję z całych sił maluchowi... Ciekawe od czego tak go podrażniło. Mam nadzieję, że na diecie dojdzie powoli do siebie, dużo zdrówka 
Cytat:
Napisane przez kamilla123
Agaaga a jaki miałaś pierwszy poród sn czy cc?
Ciekawe która na wątku pierwsza w ciążę zajdzie? 
|
Pierwszy sn
Mam nadzieję, że lada moment sypną się jakieś 2 kreski, któa pierwsza chętna? Mnie ostatnio małżonek wypalił, że nie chce czekać i jak tylko wrócę do pracy to zacznie działać... Przeraża mnie 
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet
właśnie się dowiedziałam - będę ciocią  moja siostra jest w ciąży, co prawda na razie nie potwierdzonej przez gin tylko przez testy, ale chyba się liczy, nie?  różnica wieku między dzieciakami będzie wynosiła ponad 3 lata.
|
Gratulacje!!! :ju pi:
Cytat:
Napisane przez alingles
No i @ sobie o mnie przypomniała. I to w wredny sposób bo byliśmy w macu na kawie, a ja ni podpaski ni tampona do sklepu daleko na szczęście zapas wkładek w torebce no i nie jest tak mocno póki co.
|
Ech, współczuję paskudztwa oby jak najszybciej minęła.
Cytat:
Napisane przez pater86
Dziewczyny nie chcę się chwalić żeby nie zapeszyć, ale moje dziecko samo zasypia w łóżeczku  Właśnie zasnął na drugą drzemkę i teraz i przedtem zajęło mu to już tylko 20min!
Nocki u nas w miarę dobre, bo dwie pobudki, tej o 6 nie liczę, ale po karmieniu jeszcze zasnął  więc nawet się wyspałam 
Dziś wieczorem przyjeżdżają do nas znajomi z 3-letnią córeczką i zostają do niedzieli  na razie tylko z grubsza mieszkanie posprzątane i sałatka zrobiona. Mam tylko nadzieję, że jak będą to uda się małemu samemu zasypiać, bo na pewno będzie głośniej niż jak jestem sama 
Na jeden wieczór planujemy z koleżanką mieć wychodne, chłopaki zostaną z dziećmi a my uderzymy na miasto  ciekawe co nam z tego wyjdzie i jak szybko będą telefony żeby wracać 
|
No jak pięknie!! Oby już tak zostało
|