Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mafia Parówkowa-parówkożercy 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-08-09, 14:17   #944
Westalka
Zakorzenienie

Dot.: Mafia Parówkowa-parówkożercy 2

Bri, aaa cwaniara. Ale nie przejmuj się klientami, to oni powinni się denerwować, a nie Ty.
Spójrz na to z innej strony - przynajmniej nie musisz nic robić. Sasasaa...

Paula, przestudiowałam mapę i już wszystko wiem. Miałam na myśli trochę krótszą trasę, tzn. powrót tym samym szlakiem.
Już Ci mówię, jak ta "Twoja" trasa czasowo wygląda:
Palenica Białczańska - Wodogrzmoty Mickiewicza: 90 minut (idąc szlakiem), 50 minut idąc Drogą O. Balzera;
Wodogrzmoty Mickiewicza - Wielka Siklawa: 110 minut
Wielka Siklawa - Dolina Pięciu Stawów Polskich: 10 minut () + czas potrzebny na zwiedzanie;
Dolina Pięciu Stawów Polskich - Morskie Oko schr. PTTK: 95 minut + czas na zwiedzanie;
Morskie Oko schr. PTTK - Czarny Staw pod Rysami: idąc do stawu 50 minut + plus czas na zwiedzanie, a wracając 40 ;
Morskie Oko schr. PTTK - Wodogrzmoty Mickiewicza: 70 minut
Wodogrzmoty Mickiewicza - Palenica Białczańska: idąc Drogą O. Balzera - 40 minut, a idąc szlakiem - 85 minut.

Trasa trudna nie jest, ale wydaje mi się, że trochę długa. Zależy od kondycji.
Dłuższa trasa, to ponad 6 godzin, a krótsza - niecałe 5. Jeszcze trzeba doliczyć gdzieś trzy godziny na zwiedzanie - tzn. tak mi się wydaje, że trzy, liczę ok. godziny na jedno miejsce. Nie biorę pod uwagę Wodogrzmotów (taki mały wodospadzik, nic specjalnego ) i Siklawy ( 10 -15 minut chyba wystarczy, pstryknąć kilka fotek i do góry ).

No, tak podaje mapa. Jak możesz to zaopatrz się w taką, gdzie są podane czasy, bo jest bardzo wygodna.

edit: zapomniałam, że pytałaś o Szpiglasowy Wierch
Hm, od Doliny Pięciu Stawów Polskich do Szpiglasowego Wierchu jest 130 minut, a od Szpiglasowego Wierchu do Morskiego Oka jest 90 minut.
Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując