Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-09, 11:01   #3104
_Aneta
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
ja mam takie pytanie: czy któraś z was wie coś o firmie AboutYou.pl? Bo oni się co rusz ogłaszają na pracuj.pl, że szukają pracownika administracyjno-biurowego i zero odpowiedzi. I ciągle szukają tych pracowników i szukają. Właśnie swoją drogą szkoda, że pracuj.pl nie weryfikuje jakoś tych ogłoszeń. Bo mam wrażenie, że ta firma robi sobie po prostu bazę danych osobowych, żeby potem można było wydzwaniać po ludziach z różnymi ofertami...
Też się nad tym zastanawiam. Nie wysylalam cv bo coś mi się to podejrzane wydawało. Ciągle szukają na to samo stanowisko i w każdym możliwym mieście :/

Uświadomiłam sobie, że boję się szukać pracy :/ ciągle mi się przypomina jak mnie kiedyś wykiwali. Zadzwonili do mnie po rozmowie, kazali przyjechać po skierowanie na badania, wszystko ładnie wytłumaczyli, skierowanie do prywatnej przychodni dali. Zrobiłam badania, zadzwoniłam do babki a ona, że jej kilka dni nie ma i że się odezwie w przyszłym tygodniu. Ani się nie odezwała, ani nie odbierała ode mnie telefonów. I to nie była jakaś jednoosobowa działalność gospodarcza pana Gienka, tylko duża sieciowa stacja paliw na dwie litery. Wtedy nie potrzebowałam pracy na gwałt i tylko się wkurzyłam, bo byłam pewna, że już mam tą robotę a tu lipa. A teraz nie mogę sobie pozwolić na brak pracy i panicznie się boję, że zrezygnuje z obecnej a mnie znowu ktoś w jajo zrobi i będę bez niczego.