Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpniowe mamusie 2015 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-09, 12:15   #2018
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Można, a nawet trzeba się ruszac
Szczególnie w pierwszym trymestrze trzeba natomiast uważac - nie wykonywac podskoków, unikac wstrząsów, cwiczeń siłowych, mocno obciążających mięśnie brzucha i gwałtownych zmian pozycji. Warto też zwróci uwagę na obciążenie stawów - trochę nam się rzeczy w ciele luzuje i o kontuzję czy przeciążenie co raz łatwiej
Joga, pilates ok, ale podejśc zdroworozsadkowo - jak jakaś pozycja czy cwiczenie nam "nie leży" - odpuścic. Warto rozejrze sie za jakimś klubem, w którym są prowadzone zajęcia przez instruktorów, którzy maja zrobione kursy dla ciężarnych, bo niestety nie każde znalezione na YT czy siłowni zajęcia są prowadzone dobrze.
Świetne jest pływanie - praktycznie żadnych zagrożeń nie ma, a pozytywów masę

H&M polecam Szczególnie spodnie i koszulki do karmienia
Genialnie się tez sprawdzają ciuchy z Lidla i to te ciążowe i nie ciążowe - mieli w zeszłym roku sporo koszulek takich luźniejszych, ale z paskiem materiału na dole, wiec brzuch się mieścił, ale koszulka nie odstawała

Cześc
Super to wszystko ujelas Broń Boże zadnych podskokow itd. Ja wczesniej cwiczylam wlasnie interwalowo, ale w ciazy nie ma mowy o tak intensywnym treningu . Na basen baaaardzo chcialabym chodzic jednak ryzyko infekcji jest bardzo duze i boje sie...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o kciuki bo mam dzis 1 wizyte u gina
co do ciuchow to raczej na allegro bede polowac, staniki tylko z alles mama - swietne sa.
Ale sie stresuje... mlody zasnal a ja z nerwow ogladam glupue filmiki by nie myslec

Trzymamy mocno!!! Odezwij sie po wizycie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora