Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-09, 13:03   #554
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
U nas obecnie największe sprzeczki idą o ogrzewanie Jak Mąż zrobi na piątkę to broni potem kaloryfera jak niepodległości żebym nie skręciła a mi duszno Jak chcę przewietrzyć to też od razu zamyka Może jestem nieprzyzwyczajona bo w kamienicy miałam naprawdę zimno a on w bloku jak w uchu
My na szczęście temperatury lubimy podobne. Sterownik ustawiony na 21 za dnia i 19 w nocy i jest ok. Ale mój TZ za to boi się wietrzenia jak nie wiem. Ma to chyba po rodzicach, myśli, że zaraz w mieszkaniu bedzie syberia i go zawieje.

Pamiętam, jakoś w maju, przyjechali rodzice TŻa pomóc z wykanczaniem mieszkania. Nie mielismy jeszcze kuchni, wracam z pracy, matka TŻa gotuje na polowej kuchence gazowej obiad, zaraz przy oknie, okno zaparowane ale zamknięte...

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jeden sposob na oszczedzanie. otoz pilnuje paragonow jak oka w glowie. Nie tych ze spozywczaka, ale tych od ciuchow butow sprzetow itd. potrafie dzien przed koncem gwarancji isc i oddac dany produkt. obojetnie.co by sie.dzialo. Nie.ma.nie chce wyklocac itd. wiecie, ze przetrcia spodni jeansowych na wewn.str ud. mozna reklamowac? tez kiedys nie wiedzialam. i niestety na niewiedzy sie.traci. np czajnik w kuchnii wymieniamy co roku. kupujemy raczej z sredniej polki cenowej. cos.tam.czesto.sie popsuje. ale czasem bylalo tak ze np oddawalisnlmy.mowilismy o.wadzie i.pracownik nawet nie spr tylko.mowil zebysmy wybrali sobie inny.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A ja głupia, zamiast iść po nowe spodnie jak widziałam, ze się przeciera to kupiłam takie naprasowanki i je wprasowałam od środka...