2015-01-09, 18:08
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Ja miałam dziś rozmowę w play. Rozmowa krótka . Miałam kilka pytań np opowiedzieć coś o sobie i o swoim doświadczeniu zawodowym, jak rozpoznać typ klienta, jak reklamować konkretny salon play w necie poprzez marketing szeptany . Jeszcze o 2 szkolenia mnie pytano. No i tak opowiadam gdzie wcześniej pracowałam , czym zajmowałam się w pracy, na stażach a pan nagle mi się pyta "Pani się na pamięć nauczyła gdzie pani wcześniej pracowała i czym się zajmowała". Ja mówię, że nie, że przecież każdy wie gdzie wcześniej pracował i czym się zajmował w pracy . A Pan zaczął się śmiać i mówi do mnie, a zdziwiłaby się Pani, nie wszyscy wiedzą. Jak można iść na rozmowę i nie wiedzieć gdzie się wcześniej pracowało albo jakie obowiązki się miało. Chyba, że ktoś kłamie w CV i wpisuje pracę zmyślone, których nigdy nie miał po to tylko by wzbogacić swoje doświadczenie a potem nie pamięta co wpisał do CV. Bo jak to inaczej wytłumaczyć . 
Pan przeprowadzający rozmowę nie przeczytał mojego CV przed rozmową naszą. Dostał je do ręki dopiero jak zaszłam na rozmowę. Dała mu je Pani, która obok niego siedziała. CV mam na 2 strony. Pan jak je zobaczył stwierdził , że jest strasznie długie i mówi do mnie niech może Pani opowie coś o sobie i doświadczeniu swoim, bo takie długie to CV. W trakcie rozmowy przeczytał tylko z CV mojego jakie mam szkolenia, kursy i zadał pytanie o nie.
Kandydatów jak zawsze ogrom. Przede mną był chłopak, po mnie stała już dziewczyna. Praca jest w salonie, który już istnieje. Może ktoś nie wyrobił planu sprzedażowego , chcą się kogoś pozbyć i szukają kogoś nowego. Co chwila widzę ogłoszenia do salonu play w moim mieście.
Edytowane przez uniperfect
Czas edycji: 2015-01-09 o 18:12
|
|
|