Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-09, 19:07   #3674
AnULka248
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
na bol gardla sa tez tabletki prenalen gardlo. w smaku nie sa najlepsze ale moze pomoga.
Potwierdzam, ja w zeszłym tygodniu już nie dawałam sobie rady z gardłem i koleżanka mi to poleciła - po dwóch dniach już lepiej, jedynie w nocy mi zasycha. Jest też syrop, przy okazji gardła miałam zapchane zatoki, nie dość, że z nosa kapało to jeszcze ból straszny, ale tu akurat nie wiem, czy to syrop mnie wyleczył, czy ciągłe herbaty z miodem i cytryną i mleko z czosnkiem (już wolałam czuć ten czosnek w syropie niż śmierdzieć całą noc tym naturalnym).

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
A tak przy okazji- jak ogólnie znosicie ciążę? Ja jestem 14 tc i ogólnie naprawdę nie narzekam. Napewno szybciej się męczę, ale bez przesady
Czy wierzycie w te wszystkie przesądy dotyczące płci a objawów ciążowych? Słodkie na dziewczynkę, słone na chłopca/pięknieje się dzięki chłopczykowi a brzydnie przez dziewczynkę. Źle znosi się ciążę przy dziewczynce a dobrze przy chłopcu... Ja generalnie w to nie wierzę. Podchodzę do sprawy płci na spokojnie...
Źle niestety... od samego początku całodniowe mdłości (ale te na początku to pikuś w porównaniu z tymi teraz lub w święta), zapach jedzenie (obojętnie jakiego) powoduje u mnie odruch wymiotny. Czasem jest lepiej, coś tam zjem konkretnego, ale większość dni tak jak dziś - rano owsianka na chamca, potem jakiś owoc, na obiad jak się uda to jakaś zupa - jak nie to kanapka... Od mięsa odrzuciło mnie totalnie i to w każdej postaci, to samo od słodyczy. Jak już mam zachciankę, to zrobię czegoś gryza i koniec, bo już mi się odwidzi jest mi niedobrze, nie jem, przez to jestem słaba, boli mnie głowa - i znowu jest mi bardziej niedobrze i koło się zamyka mam nadzieję, że to minie niedługo, póki co 12tydzień...
Tylko w ten sposób w jestem 2kg na minusie - chociaż przy mojej wadze 68 to dobrze, przyda się
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora