2007-08-09, 17:54
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja włosów cienkich, długich, czyli szukam odżywki.
Cytat:
Napisane przez SoBeautiful
co to za głupooooty  wiadomo przecież że sama odżywka nic nie da,to tylko efekt wspomagający  ja potem jeszcze modeluję włosy lakierem i dodaję im lakierem objętości i efekt jest super  nadal polecam pantene fioletowy (szampon i odżywka 2 w 1),pomaga i to sporo. Co do lakieru to super się do niego nadaje TAFT CZERWONY,4 -ultra strong - lakier nadający połysk. Nie obciąża,nie skleja.
|
No nie wiem czy modelowanie cienkich włosów do tego przetłuszczających się [jak moje] jest dobrym pomysłem, gdyż leci ciepłe powietrze, które raz że wysusza włosa, a dwa pobudza gruczoły do pracy-reakcja na ciepłe powietrze.
A czerwony Taft jest dobry-potwierdzam. Mam już 2 albo 3 butlę. 
Cytat:
Napisane przez SoBeautiful
Włosy potraktowane samą odżywką dodającą objętości po kilku godzinach tracą efekt,nie są może do końca przyklapłe ale nie już tak fajne  przynajmniej na moich włosach napewno. Dlatego trzeba im pomóc  odżywka plus umiejętne czesanie daję świetne efekty
dzięki,zaraz przeczytam o pudrze.
|
Ale właśnie rzecz w tym aby odżywka pomagała, a nie utrudniała i rzecz w tym aby nie trzeba było stosowac kombinatorskich uczesań, a sam włosy był świeży i w miarę uniesiony. Co mi po odzywce, która nie działa, a jeszcze szkodzi, a ja dodatkowo muszę włosy upinać, modelować, sprayować i w ogóle odprawiać masę zabiegów, aby 5 min., dobrze wyglądały. 
Korzystaj z Edycji i MULTIcytowania. A
Cytat:
Napisane przez Aggie125
Co do metody pudrowej, to faktycznie przy włosach ciemnoblond mogą wyglądać na trochę posiwiałe, ale wtedy, kiedy nałoży się na nie zbyt dużo pudru na raz i za późno się go wyczesze. Najlepiej jest nasypać trochę pudru na dłoń, wklepać we włosy i od razu wyczesać. Można powtórzyć kilka razy, zależy to od stanu włosów.
|
A nie ma jakiegos transparentego pudru? Który by zbierał tłuszcz, ale nie byłby widoczny na skórze głowy?
|