2015-01-13, 17:43
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nie dwa lata,a tylko rok - to jest do ślubu milowy krok! PM 2016 cz. 22
Zaniedbałam forum i nie nadrobię już pewnie. Jestem po wizycie u dentysty. Poszłam pierwszy raz i jestem zachwycona:P Strasznie boję się zmian dentystów ale wyszło super. Jedyny minus to leczenie nie wyszło na NFZ tylko wybuliłam kasę ale warto było:P I tak ceny mają o wiele niższe niż normalne gdańskie gabinety.
Mój podopieczny ma chyba szkarlatynę - w życiu nie słyszałam by ktoś na to chorował.
Cytat:
Napisane przez Arya90
my chcemy dj'a
W piątek jedziemy oficjalnie wpłacić zaliczkę za salę, tak więc mogę powiedzieć, że jest nasza 
Teraz zaczynamy rozglądać się za fotografem. Tu mamy wymagania, więc może być ciężko. :P A zaraz potem albo równocześnie za dj'em właśnie
Dziewczyny są rzeczy na jakich oszczędzacie? My oszczędzimy na samochodzie do ślubu (nie bierzemy) i chyba na kosmetyczce (jestem kosmetologiem, myślę, że mnie dziewczyny wymalują w pracy  ), i już za bardzo chyba nie mamy na czym 
|
My chcemy DJ z dwóch powodów: taniej wychodzi to raz, a dwa -muzyka jaką puszcza brzmi normalnie. Jestem wielką antyfanką coverów na weselach. Owszem w polskich piosenkach to jeszcze jak cię mogę - radzą sobie, natomiast w zagranicznych już nie.
Na czym oszczędzamy? Na samochodzie bo jeśli będzie potrzebny to bierzemy od kuzynki (ale może się obejdzie bez). Na papeterii po części - zaproszenia, winietki postaramy się tanie wziąć ale w sumie ja zamarzyłam o księdze gości a to wyjdzie blisko 100zł. Rezygnujemy z podziękowań dla gości (no chyba, że coś wymyślimy do tego czasu). Chyba daruje sobie pokrowce na krzesła bo to 900zł. Odpadają nam poprawiny w normalnej formie na sali a więc jesteśmy do przodu o jakieś 4-5tysięcy (licząc już wszystko: salę, dj, nasze stroje itd.). No i na sali w miarę oszczędziliśmy bo mamy 14% rabatu. Na strojach też chcemy oszczędzić - ja chce suknie wypożyczyć, dla TŻta może jakieś zniżki na garnitur znajdziemy. DJ to też oszczędność bo musielibyśmy nieźle wybulić za orkiestrę. No i nie mamy kamerzysty.
Cytat:
Napisane przez BielinkaO
U nas będzie świadek i świadkowa, ale nie wiemy jeszcze kto to będzie, myślę, że zdecydujemy ok. rok, max. pół roku przed ślubem
Co do muzyki to mamy dj
A kosztów jeszcze nie liczyliśmy, podliczymy jak już więcej spraw będziemy mieć załatwionych 
|
My robiliśmy budżet na zasadzie: ile możemy maksymalnie na coś wydać. Też w ciemno rzucaliśmy kwoty. Ale ustaliliśmy górną granice i wiedzieliśmy ile nie możemy przekroczyć.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612
Piona, my też mamy w pt 
|
I ja piątkowa.
Nie jest nas tak mało
kashia001 - te zaproszenia są takie moje W podobnym wydaniu chce księgę gości. Ale trochę przekraczają nasz limit cenowy (chyba, nie pamiętam czy wpisałam 2,5 czy 3,5 ale chyba jednak 2,5zł)
Wyliczyłam już, że będą nam potrzebne 63 zaproszenia
|
|
|