Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-14, 20:06   #3099
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Szuuu 8kg? To jakis meine coon? Co do blatu to zdrowy podział. My mamy jeden, więc nauczył się, że jak jest jedzenie to mu nie wolno wejść.
I też chcę namówić tz na kumpla dla Ridiego. Balismy się, że nie zaakceptuje, ale byliśmy w pl na święta i po 6 dniach socjalizacji z izolacją zakumplował się z kotem mamy.
Nie no... dachowiec zwykły... trochę utyty, ale od jakiegoś czasu na diecie... Tylko ciężko z tą dietą, bo cwaniak jest strasznym żebrakiem a my często wyjeżdżamy np. do moich rodziców i jest np. sytuacja, że mama na mnie krzyczy bo mu kawałek szyneczki daję pod stołem "miałaś go odchudzić, tłuste bydle jest, nie widzisz?" po czym robiąc wieczorem sałatkę widzę, że ten leci na dźwięk otwieranej puszki kukurydzy czy groszku i beczy tak długo aż mu mama nie ulegnie i nie da "po ziarenku" czasem nawet ćwierć puszki, a tam w składzie cukier... no ☠☠☠☠a... I tak jest wszędzie... Teściowa jak do nas przyjeżdża to dla nas nic nie przywozi do żarcia, ale torbę kabanosów i smakołyków dla tego grubasa już tak. Sama czasem mu ulegnę, ale za to mokrą już mu prawie zlikwidowałam (bo przeczytałam, że mokra nie jest dobra dla kota) z 240 na 80 g dziennie (40 rano i 40 wieczorem), za to mam problem z wydzielaniem mu suchej bo jest ryk i obraza... Jeszcze Tż mu ulega dość często, a to sucha bułka "bo lubi" (na szczęście je tylko jeszcze cieplutkie prosto z piekarni i sam środek więc nie za często), a to rant od pizzy "bo prosi" (teraz my już nie jemy pizzy więc luz) no i jak wspomniałam najgorzej z warzywami konserwowymi, bo jest ryk... Ale kota trzeba odchudzić, bo choć na początku wszystko było ładnie i pięknie (przywieźliśmy go w stanie skrajnego niedożywienia) to przecież to nie jest zdrowe...

Choć nie powiem, z wyglądu fajnie taka klucha wygląda

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
moni_ka, dziekuje za odpowiedż

hmm, czyli nie napalać sie na 3 w 1 tylko lepiej 2 w 1 i fotelik.....trzeba to przemyśleć wszystko...... dzięki
To też zależy, faktycznie trzeba czytać, ja kupiłam co prawda oddzielnie, ale dedykowany fotelik dla mojego wózka i to jest bardzo dobry fotelik dobrej firmy i też jest do 13 kg i ma wszystkie atesty
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora