2015-01-15, 07:25
|
|
Oby do wiosny
|
Dot.: Joga
Cytat:
Napisane przez kkasia1988
ja tam w jodze najbardziej lubię relaks na końcu  chociaż muszę przyznać, że generalnie te ćwiczenia mocno pomagają mi na kręgosłup. Od kiedy coraz więcej czasu spędzam w pozycji siedzącej dolna część kręgosłupa zaczęła mocno mnie bolec mimo młodego wieku, zapisałam się na jogę i pilates i podziałało 
|
Hahaha No wiadomo, po męczącej sesji relaks jest genialny.
Cytat:
Napisane przez Jigoku
To zależy, co się dokładnie ludziom mówi. Bo uważam, ze motywowanie do ruchu i diety jest jak najbardziej pozytywne o ile ktoś nie wymaga od początkującej osoby ćwiczeń po 1 h i 5 maksymalnie zdrowych posiłków dziennie. Ale właśnie jest wiele programów, Chodakowskiej i nie tylko, które mówią "zrób tyle ile możesz", "ważne jest robienie poprawnie, a nie szybko" i to jest moim zdaniem pozytywne, kształtuje dobre podejście i daje przyzwolenie, że nie wszystko będzie idealnie od początku. Osobiście w filmikach Chodakowskiej nie słyszałam tego, o czym piszesz, ale przyznaję się, że nie znam wszystkich.
Co od umięśnionej/fit sylwetki to moim zdaniem jak ktoś ma się od tego lepiej czuć to czemu nie. Nie mi się ma podobać jego ciało tylko tej osobie. Gorzej jak ktoś robi to wbrew sobie, bo tak jest modnie, "prawidłowo", takie są kanony piękna - tu się zaczyna problem. A jak ktoś lubi ćwiczyć i chce mieć fit sylwetkę to tylko się ceni, że robi coś dla siebie i nie jęczy leżąc na kanapie tylko dąży do tego, co mu się podoba.
|
Zgadzam się z Tobą- dobre jest motywowanie do aktywności, ale istnieje też taka tendencja, by cisnąć cisnąć cisnąć jak najbardziej, i to nie jest korzystne.
Coś jak np w programie Ekstremalny kurs piękna. Ani to zdrowe ani rozsądne.
To tak jak sama wspomniałaś jest trochę "wbrew sobie" więc prędzej czy później taka osoba wróci do dawnego stylu życia i efekt jojo gwarantowany.
Cytat:
Napisane przez Loyd
Ja mam taką umięśnioną sylwetkę i mi sie nie podoba  uważam że to nie jest kobiece ale oczywiście nie neguje że innej dziewczynie może się podobać czy ktoś może chcieć mieć. Z pewnością lepsze to niż nadwaga  mi podobają się takie mniej umięśnione i smukłe.
Moim problemem są nogi bo np o ile ramiona wyglądają super a brzuch jest płaski o tyle takie umięśnione nogi są ( w mojej opini oczywiście i tu mówie pod swoim kątem ) złe mmm. Robie wszystko żeby wysmuklić. Nie jestem wysoka a uda mam masywne. Myślę że były by bardziej smukłe bez tej masy mięśniowej.
Co do Chodakowskiej to ja ją lubie , sama podkradłam kilka ćwiczeń ale moim zdaniem ( i pewnie większości sportowców) nie jest zdrowe naśladowanie takiego trybu życia. Podpatrywać warto. Całkowicie naśladować niebezpiecznie.
|
Ciekawa jestem co masz na myśli "umięśniona sylwetka".
Bo ładnie zarysowane mięśnie pod skórą są piękne- oczywiście nie do przesady. Kulturystyka zdecydowanie nie trafia w moją estetykę.
[QUOTE=Jigoku;49757141
Efekty mogą przyjść też później, moja mama ćwiczy jogę chyba 8 lat już, a rzeczywiste wydłużenie mięśni zobaczyła w sumie najbardziej po 5 latach. Do tego oczywiście dochodzi wiek, dieta i częstotliwość zajęć, ale jest dobrym przykładem, że ciało nie przyzwyczaiło się do jogi tylko efekty są ciągle nowe [/QUOTE]
Rewelacja. 
Ile lat ma Twoja mama?
No właśnie to jest cały urok jogi. Na fitnesie w pewnym momencie uzyskasz jakiś poziom i już a w jodze nigdy nie ma tego już, zawsze możesz iść dalej.
Instagram
|
|
|