Przyczajenie
|
Dot.: Prawo przyciągania a odzyskanie eks?
*** CZĘŚĆ 4: CO POWINNAM SOBIE MÓWIĆ? ***
Odpowiedź na to pytanie jest tak prosta, że wydaje się bardzo trudno dostrzegalna dla większości ludzi przechodzących przez to. Nie prosicie o to, aby ta osoba was znów chciała wbrew jej własnym pragnieniom… Po prostu prosicie o to, aby stać się taką osobą, którą oni by znów dobrowolnie, z wielką chęcią wybrali!
Możecie powiedzieć nawet coś takiego:
"Jestem całkowicie zakochany w sobie, przede wszystkim sobie. Dziękuję, że jestem już kompletna, jako całość. Jestem tak pełna miłości do siebie, ponieważ dbałam o siebie i moje własne potrzeby do takiego stopnia, że mogę podzielić się bezwarunkową miłością z …………
Pomimo tego, że mogę świadomie nie wiedzieć jak, dziękuję tobie za transformację w osobę, do której ………… by znów poczuł niesamowity, intensywny pociąg. Dziękuję za pomoc w stawaniu się kimś, kim pragnę się stać najbardziej: najlepszą osobą, którą ……………. i osoby jak on, by wybrali jako swoją partnerkę.
Mówię z całkowitą wdzięcznością, że jestem nie tylko silną, niezależną, zabawną i kochającą osobą, do której ……… na początku poczuł pociąg, ale nawet jeszcze lepszą! Posiadam w sobie pozytywne i zdrowe cechy, które ……….. z wielką radością przyjął wraz ze mną, z własnej nieprzymuszonej woli. Jestem wdzięczna, że stworzona mi została okazja, która pozwoli ………….. dostrzec mnie oczami nie widzącymi wad, braków i sercem, które nie trzyma już urazy i cierpienia z przeszłości.
Wiem również, że prosząc o to, staję się osobą która przyciągnie więcej ludzi, do których ja też mogę czuć pociąg. Czuję się doskonale, ponieważ nie jestem już uwiązana prześladowczymi, samookłamującymi iluzjami wywołanymi tęsknotą i brakiem drugiej osoby. Teraz wiem, że to nie chodzi o tamtą osobę, ale o mnie i właśnie siebię całkowicie i bezwarunkowo kocham! Dziękuję!"
Widzicie? Co jest w tym złego?
*** CZĘŚĆ 5: WNIOSKI ***
Kiedy postanawiasz, że będziesz się czuła źle cały dzień, czy to przyciągnie z powrotem twojego partnera? Czy właśnie takiej osoby chce twój ex? Jeśli się dobrze nad tym zastanowisz, prawdziwym powodem dla którego boimy się odpuścić naszym starym kochankom NIE jest strach przed tym, że znajdą sobie kogoś innego. Nie, zwykle powodem jest strach przed utratą NASZYCH uczuć do nich. Tak bardzo ludzki mózg kocha kochać!
Wniosek nasuwa się sam, musisz się skupić na SOBIE! To jest właśnie to, co przyciąga ludzi! Oni nie chcą kogoś, kto by tylko siedział, planował, zastanawiał się, martwił i miał nadzieję i żył marzeniami. Całkiem przeciwnie! Ludzi pociągają kochankowie, którzy są pewni siebie, znają siebie, są niezależni, mają silną wolę i lubią ZABAWĘ! Kiedy siedzisz w domu płacząc za ex, nie bawisz się!
Jeśli jesteś w trakcie terapii po twoim ex, to nie chodzi tak na prawdę o odzyskanie twojego ex. Celem jest odzyskanie CIEBIE. Jeśli musisz brać lekarstwa ponieważ zostawił cię twój ex, nie chodzi o twojego ex. Chodzi o CIEBIE. Nie zrozum mnie źle, jeśli przypisano tobie lekarstwa to BIERZ LEKARSTWA! Zrozum tylko, że najlepszą rzeczą w tym wszystkim jest to, że tak na prawdę chodzi o ciebie a to oznacza, że TY możesz to naprawić.
Zatem udoskonal siebie. Popracuj nad sobą. Pokochaj siebie! To jest właśnie to, co przyciągnie ją albo jego do ciebie! Ludzi łączy naturalna chemia. Ty i twój ex oczywiście posiadaliście naturalną chemię. Nie ma znaczenia jak daleko od siebie będziecie trzymali sód (Na) i chlor (Cl), w momencie, jak są wystarczająco blisko siebie, stworzą sól (NaCl), kropka! To samo się tyczy ciebie i twojego ex, jeśli wrócisz na odpowiedni tor. Zatem postanów zacząć właśnie TERAZ!
Nie jest dobrym pomysłem zachowywać się tak, jakby się było z kimś, kiedy się nie jest. Odmawiając sobie randek z innymi, ponieważ chcecie aby wasz ex wiedział, że jesteście wolne dla niego NIE jest dobre. To jest stawianie waszego ex na piedestale. To nie jest sposób na to, aby iść dalej, zademonstrować niezależność, albo uczynić siebie szczęśliwą. Pamiętaj, kiedy chcemy przyciągnąć byłego kochanka, staramy się WPŁYNĄĆ. Twój ex będzie wiedział, że może robić co tylko mu się podoba, jeśli widzi, że nie idziesz naprzód. Dodatkowo, to będzie sprawiało, że będzie się czuł mniej komfortowo przy tobie ponieważ będzie to wyglądało tak, jak byś nie pogodziła się z rozstaniem. Nie umawianie się na randki jest całkowicie niepomocne przy osiągnięciu naszych celów, zarówno jeśli chodzi o ex jak i twoją własną przyszłość.
Kiedy inni mężczyźni okazują tobie zainteresowanie, wysyła to silny biologiczny sygnał do twojego ex że jesteś atrakcyjna dla innych mężczyzn. Zacznie się zastanawiać, co jest w tobie nowego. Nie powinnaś jednak umawiać się z innymi tylko po to, żeby wzbudzić w nim zazdrość. Powinnaś to robić ponieważ starasz się iść naprzód i chcesz odzyskać emocjonalną kontrolę i władzę nad twoim własnym życiem, jak i dobre samopoczucie, które wcześniej miałaś.
Pamiętaj. TU NIE CHODZI O NIEGO!!! TU ZAWSZE CHODZI O CIEBIE!!!
Chodzenie na randki z innymi mężczyznami jest zawsze akceptowalne, dopóki jesteście z nimi całkowicie szczere, jak i szczere ze sobą. Dajcie im znać, że nie szukacie niczego poważnego, przynajmniej nie teraz.
Pytacie co ja robię? Cóż, nikt mnie o to wcześniej nie zapytał, lol. Tak na prawdę staram się po prostu skupić na sobie. Cwiczę. Skupiam się na moich celach, pochłaniam się swoim hobby. Natychmiast stawiam się w sytuacjach gdzie jestem otoczony przez kobiety (dla mężczyzn jest to BARDZO terapeutyczne). Dla mężczyzn, musicie sobie uświadomić, że jesteście z natury łowcami. Skupcie się całkowicie na tym, że wokoło jest dużo atrakcyjnych, odpowiednich kobiet. Oczywiście, to nie zastępuje mi jej, ale trochę pomaga mi odwrócić od niej uwagę. W tego typu sytuacjach potrzebujesz każdej przerwy dla umysłu, jaką możesz dostać.
Podsumowując, po prostu skupiam się na sobie. Za każdym razem kiedy przyłapałem się na myśleniu o niej, natychmiast mówiłem "to jest stawianie jej na piedestale. JA jestem na piedestale mojego życia! To się nigdy nie zmieni!" i wracałem do robienia rzeczy, które są dla mnie ważne.
Jeśli nie zrobiłem czegoś całkowicie niedopuszczalnego, albo bolesnego dla niej, nie dzwonię. Absolutnie nie gonię za nią. Napiszę list, jeśli jest taka potrzeba, ale to wszystko. Jeśli natomiast zrobiłbym coś złego, wtedy, oczywiście bym przeprosił. Ale to wszystko. Muszę przyznać, że to najtrudniejsza część. Jak to mówił Robert De Niro do Ala Pacino w filmie "Heat": "That's the discipline!" (To się nazywa dyscyplina).
Widzicie, kiedy ganiacie wysyłącie wiadomość do tej osoby mówiącą "Nie szanuję twojego prawa do wyboru tego, co jest dla ciebie najlepsze. Bycie ze mną jest więzieniem z którego nigdy nie uciekniesz." Nie miałoby znaczenia dla osoby, jeśli związek z kimś oznaczałby życie w pięknym pałacu z kucharzami, służącymi i wszystkim co najlepsze. Jeśli ta osoba czułaby, że nie mogłaby opuścić tego pałacu, nawet na spacer, czuliby się oburzeni. Stałoby się to dla nich złotym więzieniem. Nie sprawiaj, aby bycie z tobą było więzieniem. Daj jemu/jej znać, że może odejść kiedy tylko zechce a ty będziesz miał się zupełnie DOBRZE. I tak właśnie rób! Niech ci będzie dobrze. Pamiętaj, staramy się WPŁYNĄĆ.
Jeśi kiedykolwiek wątpię w siebie albo zaczynam się martwić, że ona całkowicie przepadła, przemawiam do swojego strachu jakby było dzieckiem. Nie ignoruje go ani nie krzyczę na niego. Tak kiedyś robiłem a to tylko sprawiało, że "mały ja" (obawy i wątpliwości) krzyczały coraz głośniej, aby być usłyszanymi. Zamiast tego po prostu mówię "w porządku, nie martw się tym. Wszystko będzie OK." i skupiam swoją uwagę na mentalnym obrazku siebie, będącego strasznie szczęśliwym i radzącym sobie doskonale, podczas gdy ona dzwoni do mnie i mówi mi, że tęskni za mną i mnie kocha - i tak też się dzieje.
W moim oryginalnym temacie napisałem sekcję, w której opisuję dlaczego tak wiele ludzi ma problem w poprawnym stosowaniu Prawa Przyciągania w zakresie odzyskania uczucia ukochanej osoby. Napisałem również prosty scenariusz tego, co możecie sobie powtarzać aby poprawnie przyciągnąc swojego ex, jednocześnie nie będac od niego zależną i nie naruszając jego wolnej woli.
Odtworzenie pociągu u byłego jest raczej prostym zadaniem. Sprowadza się to po prostu do bycia sobą. Powodem jednak, przez który większości się nie udaje jest fakt, iż w okresie po rozstaniu większość ludzi jest emocjonalnie bezsilna i przez to zachowują się jak całkowite przeciwieństwo siebie.
Jedną z rzeczy, którą często widuję na forach tego typu jest to, że zbyt wiele osób stara się kontrolować albo zbytnio analizować cały ten proces. Niektórzy dopuszczają się jakichś manipulacji, oni bawią się w jakieś gry ze swoimi ex. Tutaj, ludzie starają się użyć Prawa Przyciągania ale bardzo dużo z tych osób nie używa go "prawdziwie"!
Jeśli ktoś by na prawdę używał Prawa Przyciągania aby odzyskać ex, nie:
- Popadaliby w obsesję,
- Rozmawiali o tym w nieskończoność,
- Martwili się tym co ich ex robił albo właśnie teraz robi,
- Byli smutni albo popadali w depresję albo byli despotyczni.
Ktoś, kto doskonale używa Prawa Przyciągania byłby szczęśliwy i po prostu oczekujący. Żyłby dalej swoim życiem nie martwiąc się tym, czy ich były kochanek/kochanka do nich wróci, czy nie. Taka osoba byłaby nawet w stanie pokochać kogoś innego, ponieważ zrozumiałaby, że jej zdolność do kochania i odczuwania miłości jest tylko jej i jej wyłącznie. TAKA osoba odzyskałaby swojego ex albo nawet kogoś lepszego - bez jakichkolwiek wątpliwości.
To jest najważniejsza zasada odzyskania ex:
ZASADA 1: "Aby przyciągnąć swojego ex z powrotem, najpierw trzeba zastosować Prawo Przyciągania na własnej osobie."
Tak, właśnie w tym miejscu większość ludzi się gubi bo to oznacza, że muszą popracować nad sobą. Chcemy, aby nasz ex odwalił większość roboty za nas. To tak nie działa.
PASKUDNA PRAWDA 1: Większość ludzi, która próbuje odzyskać swoją/swojego ex nie jest w odpowiedniej kondycji emocjonalnej, aby prawdziwie przyciągnąć tą osobę z powrotem. Starają się użyć Prawa Przyciągania jako narzędzia manipulacji i ćwiczenia kontroli nad inną osobą.
PASKUDNA PRAWDA 2: Przeważnie za chęcią powrotu naszego ex z powrotem, kryje się strach, potrzeba i niepewność. Mówisz wszechświatowi, że potrzebujesz tę osobę abyś czuła szczęście, radość, miłość. Prawo Przyciągania widzi doskonale motywy. Tylko dlatego, że osoba sama siebie oszukuje i innych nie oznacza, że jest w stanie okłamać Prawo. Zamiast chcieć odzyskać ex, chciej odzyskać SIEBIE! Tylko wtedy, twój ex może zechcieć wrócić do ciebie.
PASKUDNA PRAWDA 3: Kiedy chcesz powrotu twojego ex, mówisz następująco: "Nie chcę być odpowiedzialna za moje własne szczęście. To jest zbyt trudne i cięzkie dla mnie do zrobienia. Zatem proszę, czy możesz zrobić to za mnie będąc znów moim kochankiem? Czy możesz być bogiem mojego szczęścia? Bo ja nie chcę robić tego sama."
JAKIM PRAWEM MOGĘ PROSIĆ O TO KOGOŚ INNEGO?!?!
Dawanie odpowiedzialności za moje szczęście osobie trzeciej jest najbardziej egoistyczną, tchórzliwą i pozbawioną miłości rzeczą, jaką mogę zrobić. Nie tylko muszą być odpowiedzialni za swoje szczęście, ale teraz jeszcze muszą brać odpowiedzialność i za moje?
Chciałabyś taką odpowiedzialność w swoim życiu?
Tutaj jednak ukazuje się jeszcze bardziej zbrodnicza część…. Chcecie wiedzieć co tak na prawdę powstrzymuje próby wielu ludzi o odzyskania ich ex?
|