Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pchły - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-17, 10:24   #238
Dusiia
Zadomowienie

Dot.: Pchły u kota

pomocy!!! Moja kotka (perska) zlapala pchly tydzien temu w czwartek, wiem ze wtedy bo glupia ja w ten dzien przywiozlam ze starego mieszkania dywanik w ktorym widocznie zostalo "conieco" po tym jak rok temu miala pchly. Dodam ze miala je przez pol roku!! Nic nie pomagalo, dopiero przeprowadzka, wiec domyslam sie ze to mieszkanie juz bylo cale "zapchlone".
No i wlasnie w niedziele zobaczylam ze znowu ma te pchly. W poniedzialek polecialam do weterynarza po takie kropelki, od razu jej zaaplikowalam. Ale oczywiscie przez kolejne 2 dni dalej znajdowalam na niej zywe pchly. Wiec kupilam szampon niby na pchly, i taki sprej do psikania mieszkania, dywanow itp. Wszystko wypsikalismy, wykapalismy ja. Wczoraj bylo ok, nawet tych pchlich odchodow nie widzialam na niej, a dzis znow powtorka Jestem zalamana Powaznie chce mi sie plakac z bezradnosci.

Mamy dosc duze mieszkanie,dywan w najwiekszym pokoju, a kot spi doslownie wszedzie... :/
Pomyslalam ze skoro pchly czy te jaja nie lubia octu to moze by wszystko umyc np szamponem z octem?