Napisane przez Osterhase
Mam jutro pierwszą randkę z mężczyzną poznanym na portalu randkowym. Bardzo się na nią cieszyłam.
Z rozmowy wiem, że facet jest lekarzem, znam jego specjalizację. On ma dosyć charakterystyczne, rzadko spotykane nazwisko.
Googlowałam go oczywiście, bo mam różne doświadczenia ze świrami z internetu: chciałam się przekonać, że jest tym, kim pisze, że jest.
Google pokazuje mało informacji o osobie z tym imieniem i nazwiskiem, ale są one wyjątkowo spójne, tzn. właściwie wszystkie wzmianki o osobie z tym imieniem/ nazwiskiem dotyczą medycyny i jego specjalności. Wynika z nich, że on (albo osoba o tym samym imieniu i nazwisku oraz specjalizacji) napisał kilka książek. Google pokazuje jakieś podstawowe informacje o autorze, w tym wiek.
Z opisu wynika, że jest o 7 lat starszy niż podaje, że jest na portalu. Zresztą nawet gdyby wiek nie był podany, to niemożliwe, żeby zaczął publikować jako osoba po doktoracie w wieku 23 lat a z dat publikacji tak by wynikało. Poza tym, on był długo żonaty, więc gdyby data, którą podał na portalu się zgadzała, musiałby ożenić się baaardzo młodo, co jest raczej nieprawdopodobne.
Jestem zaskoczona i zastanawiam się, czy nie odwołać spotkania. Niby co mi szkodzi poświęcić mu trochę czasu, ale jednak jeśli faktycznie "pomylił się" o 7 lat, to i tak nic z tego nie będzie (kłamstwo to raz, zbyt duża różnica wieku to dwa). Więc szkoda mi czasu.
|