Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny Młode na emigracji - łączmy się :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-18, 18:29   #334
Blaires
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode na emigracji - łączmy się :)

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49820065]O kurcze to odwaznie u nas tzn w moim regionie w PL trzeba wszytsko min 2 lata naprzod bukowac

co do ksiedza tez mieszkam w UK i nie robi problemow - moj Tż jeszcze bierzmowanie robi bo u nas bedzie slub katolicki, a powiedzial ze nauki to sa jeden dzien tylko kilka godzin wiec poki co mamy sie nie martwic

A nie da sie tych nauk zalatwic od biedy w Pl?[/QUOTE]

Dokładnie, u nas też, dlatego zdecydowaliśmy się na grudzień Tam, gdzie pytaliśmy o salę, managerka powiedziała, że nie mają ani jednego terminu zajętego w listopadzie, grudniu czy styczniu, a ja nie mam parcia na ślub w lecie, który wiąże się z czekaniem na terminy 2-3 lata do przodu.
U nas z księdzem wygląda to tak: przyjdźcie za tydzień (i tak już 3 tygodnie minęły) - ale dzisiaj wpisał nas w kalendarz na przyszłą niedzielę, więc trzymam kciuki, żeby się udało.

Pytaliśmy o nauki w Polsce. Z naukami przedmałżeńskimi nie ma problemu (są weekendowe), jest za to problem z poradnią i naukami przedślubnymi, które trwają u nas w mieście tygodniami i to z zaznaczeniem, że między jednym a drugim spotkaniem musi upłynąć kilka tygodni Nie pojmuję tego kompletnie. Oboje pracujemy plus ja studiuję, więc fizycznie nie możemy być w Polsce co kilka tygodni. Na dodatek mamy znajomego księdza, więc jakby coś miałoby się udać 'załatwić' w trybie przyspieszonym to raczej by nam powiedział, zamiast wysyłać nas na nauki w UK

Mam nadzieję, że nasze nauki będą wyglądać jak Wasze Jak tylko dostaniemy od księdza zielone światło, to od razu dzwonię wszystkich rezerwować, bo większość (sala, foto, film) mamy wybrane
Blaires jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując