Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sposób na długowieczność ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-18, 23:48   #1
Pysiak89
Raczkowanie

Sposób na długowieczność ;)

Hej wszystkim

Temat ten zakładam tu, bo dotyczy w sumie wszystkich kwestii - kosmetyków, witaminek, diety, ubrań, sposobu życia, itd. oraz osób w każdym wieku

Chciałabym poznać Wasz sposób na "długowieczność"

Znaczy co robicie, by długo być młode i piękne
Jakie (nie teraz tylko zawsze) stosujecie kosmetyki (jeśli macie swoje mega hity forever, których nie wymienicie na nic bo są wspaniałe i nie szukacie w tej dziedzinie nic innego, to też podawajcie), witaminki, dietę, jaki sport uprawiacie, czy czasowo, czy też zawsze

Chciałabym po prostu zebrać różne opinie na temat sposobu na "długowieczność". Nie po to, żeby próbować wszystkiego po kolei, ale żeby zobaczyć co komu służy, różnorodność informacji może być baaardzo ciekawa.

U mnie w rodzinie moja babcia stosuje "pradawne" sposoby: napary, ziółka, "eliksiry" w postaci meeega mocnych drinków z wódki i mieszanki ziół. Nie uznaje żadnych "nowoczesnych" kremów, ani nie chodzi do kosmetyczek Twierdzi, że zamiast sportu obiegnięcie 3 razy centrum miasteczka w którym mieszka jest wystarczającą dawką sportu

Moja mama używa tylko kremów, nie uznaje z kolei żadnych witamin, ziół itd. Sport? A po co to komu. Kremy na cellulit to sport wystarczający ;P No i dieeeta.

Ja, trzecie pokolenie, używam kosmetyków, ale i czasem witaminek, innych "wspomagaczy" typu skrzyp itp . Czasem trzymam się diety, ale jestem zbyt dużym łakomczuchem, żeby trzymać się jej dłużej. Ziółka czasem ok. Spacery - chyba po babci najbardziej lubię po prostu spacerować. Nie lubię sportu, kiedy się pocę i męczę.
Myślę, że jestem mieszanką dwóch poprzednich pokoleń z małym plusem postępu

A jak jest u Was?
Pozdrawiam wszystkich
Pysiak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując