2015-01-19, 19:09
|
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Dni płodne , nie płodne, czyli czy mogę być w ciąży ?
Cytat:
Napisane przez Milenka200
Cześć dziewczyny ! Jestem tu pierwszy raz jako zarejestrowany użytkownik , jednak wizaż przeglądam od dłuższego czasu  Moja sytuacja przyspieszyła moją decyzję o założeniu swojego profilu  Wiem , że jest tutaj naprawdę dużo zapytań tego typu , natomiast jak każda uważam , że moja sytuacja jest wyjątkowa. Sprawa wygląda tak . Odstawiłam pigułki 6.01 , z powodu tego , że zle na mnie oddziaływały przestałam je brać . Kochałam się z chłopakiem 16.01 , bez zabezpieczenia , skończył we mnie . Mało orientuję się w tych dniach płodnych , bezpłodnych, jednak czytałam , że po odstawieniu pigułek jest większe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże. Dodam jeszcze , że jesteśmy narzeczeństwem i nie rozpaczalibyśmy gdybym była w ciąży, jednak hmm wole zapytać was dziewczyny , może bardziej orientujecie się w tym wszystkim , chociaż wiem , że nikt jednoznacznie nie odpowie mi na to pytanie . Dziękuję z góry za odpowiedzi i mam nadzieje , że będę często udzielać sie na wizażu   
|
W prawidłowym cyklu występują dni płodne i niepłodne, nie ma dni bezpłodnych.
Poza tym, nikt nie powie Ci, kiedy miałaś dni płodne, a kiedy niepłodne, bo skąd inne osoby miałyby to wiedzieć? Dni płodne i niepłodne można ustalić za pomocą samoobserwacji – badanie śluzu, mierzenie temperatury codziennie rano o tej samej porze, badania szyjki macicy itp.
|
|