Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Już nie dwa lata,a tylko rok - to jest do ślubu milowy krok! PM 2016 cz. 22
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-20, 20:57   #3670
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Już nie dwa lata,a tylko rok - to jest do ślubu milowy krok! PM 2016 cz. 22

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49850452]

Co do kosciola to nie wim - czytanie chcemy w obu jezykach ktos nam przeczyta, msza normalnie po polsku i wydrukuje sie tylko tlumaczenie czy kolejnosc po ang bo sie troszke rozni, a przysiege hmmm Tż mowi ze sie nauczy do tego czasu polskiego na tyle by powiedziec ja po polsku (no zobaczymy ) a ja jestem za tym by powiedziec w obu jezykach dwa razy - poki co, ale stale mi sie zmienia.
Widzialam rozne opcje, nawet ze on mowi w swoim jezyku a ona w swoim, porozmawiam z ksiedzem i on cos mi doradzi moze[/QUOTE]
Myślałam, że jest coś ustalone jak ma wyglądać przysięga kościelna. Właśnie słyszałam, że aby osoba obcojęzyczna wiedziała na co się zgadza, co przysięga - musi być w jego języku to wypowiedziane.

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
ale że sama smażysz z wora czy że sama ziemniaki obierasz, kroisz i smażysz?
Boże, jak byłam mała to uwielbialiśmy takie mamine fryty aż sobie chyba kiedyś zrobię!!
Jeśli już frytki to tylko robione samemu Inne są do niczego. Jak frytki to u mnie tylko w połączeniu z kalafiorem i jajkiem sadzonym I to najlepiej u teściowej - no jej frytki są zawsze jakoś lepsze

Nigdy nie zrzędźcie TŻtowi, że coś jest nie tak w wyglądzie Waszego związku:P Trochę swego czasu marudziłam, że za dużo gra. A teraz kiedy ja się od Was uzależniłam, wyskoczył, że może następny tydzień ograniczymy komputery i telefony do niezbędnego minimum (czyli coś z weselem, ewentualnie opłaty czy ważne telefony). Podobnie z telewizją (nie żebyśmy oglądali ale włączamy seriale czy filmy z kompa a to też by odpadło).
Z jednej strony - o nie! Ale właśnie - jak to "o nie"? To źle o mnie świadczy. Jakieś uzależnienie chyba:P
Ale w sumie z przyjaciółką od listopada napisałyśmy 19tysięcy smsów:P To jest uzależnienie

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Maryvonne Pokaż wiadomość
Wita się PM z czerwca 2016 dzisiaj byliśmy oglądać salę ale jakoś nic nas super nie urzekło chociaż na jedną chyba się zdecydujemy bo nie bardzo drogo a blisko kościoła ile płacicie za sale?
Witaj

To pisz - ile ze sobą jesteście, kiedy były zaręczyny, skąd jesteście?

My chcemy się zmieścić w 160zł za osobę Ale ceny jakie słyszeliśmy były już różne - od 110zł za osobę do 390zł.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora