Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapuszczanie paznokci- grupa wsparcia :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-08-13, 17:00   #433
Alithia
Zadomowienie

GG do Alithia Send a message via Skype™ to Alithia
Dot.: Zapuszczanie paznokci- grupa wsparcia :)

Przyłączam się. Mogę?
Skończyłam przygotowywać swoje przyszłe mieszkanie od remontu i mam paznokcie w opłakanym stanie Kruche i rozdwajają się....
Dziś zafundowałam im kurację:
- 15 min moczenia w żelatynie ciepłej
- 15 min moczenia w oliwie z oliwek dość ciepłej
No i pokornie wróciłam do zapomnianej odżywki, dzięki której rok temu przez ponad 4 miesiące nie złamał mi się ani jeden paznokieć ani nic. Znajoma twardo twierdziła ze mam akryle bo takie długie i nie łamały się.
Ta odżywka to Hean, odżywka do paznokci z jedwabiem. Kosztuje ok 8 zł. Mnie zawsze ratuje, bo utwardza, wygładza i rozjaśnia przebarwienia.
Jedwab z Inglota wymięka przy niej i nail tek też. Pokornie do niej wracam po rożnych eksperymentach.
Zamalowałam dwie warstwy
Mam zamiar poddawać moje pazury co drugi dzień takiej kuracji. Zobaczymy co to będzie.
W ciągu roku akademickiego na za wiele nie mogę sobie pozwolić, bo pracuje na lab z chemikaliami różnymi a one za dobrze nie wpływają na płytkę i kondycję paznokcia... Nie mówiąc o tym, że lakier czy odżywkę rozpuszczą
Przypomniało mi się, że dobrze jest też nasadę paznokcia smarować wit A+D3 w płynie. Muszę jutro wybyć po nią do apteki

Moje blogowanie:
http://okiemidlonmi.blogspot.com/

Alithia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując