Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 80 najbogatszych osób posiada taki sam majątek jak połowa najbiedniejszej ludności
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-01-30, 10:29   #5
dominikmeller25
Zakorzenienie

Dot.: 80 najbogatszych osób posiada taki sam majątek jak połowa najbiedniejszej ludn

sprzedaż kopalni to dobra decyzja, sorry ale dlaczego ja mam finansować przywileje górników czy co gorsza związkowców?
mnie rozwaliło gdy słyszałem jak wczoraj związkowcy domagali się zwolnienia prezesa JSW bo zarabia dużo, a potem czytałem że szef największego związku w JSW zarabia tylko kilka tysięcy mniej od prezesa kopalni, gdzie to prezes jest na świeczniku i w razie kryzysu leci, a związkowiec nic nie musi a kasa wielka na konto spływa...

bo to co się tam dzieje jest absurdalne gdzie w firmach takich jak kopalnie czy koleje (gdzie mój wujek pracował i dostawał od PKP węgiel, po jego śmierci ciocia otrzymywała ten węgiel dalej) gdzie nie ważny jest zysk bo wystarczy że związkowiec zablokuje wydobycie czy wyjdzie na tory i już jest podwyżka pensji i nowe przywileje, a potem zdziwienie że koleje padają, kopalnie padają a związkowcy krzyczą że to przez złe państwo które chce je zniszczyć i sprzedać w obce ręce.
a to przecież ci związkowcy postępują jak te szkodniki które niszczą firmę aby ktoś inny ją tanio przejął.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując