Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ile wydajecie na jedzenie miesięcznie? - temat ekonomiczno-społeczny ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-02-01, 08:51   #1222
Immoral
Rozeznanie

Dot.: Ile wydajecie na jedzenie miesięcznie? - temat ekonomiczno-społeczny ;)

Ja wydaje 150€ na msc i to w sumie w dobrym miesiącu, nie wliczając wyjsć (głownie herbat na mieście, ale tego nie idzie policzyć), herbatce w domu (uwielbiam yogi tea wiec troche kasy na to idzie) i kawy, bo nie musze kupować. A + woda mam filtrowana w domu. Jem bezglutenowo i beznabialowo
I kupuje: jajka (duzo), masło (2 kostki/msc), smalec, maki: tapioka, ryżowa, kokosowa, ziemniaczana (omlety i chleb), mieso schab wieprzowy głownie, bekon (to kupuje ekologicznie wiec wychodzi wiecej kasy, ale niewyobrażam sobie jeść supermarketowego), czekolada gorzka (1,75€/ sztuka i to jest najtańsza w wersji bez dodatków ), ryż (kupuje i chińczyka, taniej), kapusta czerwona w słoiku, cebula cukrowa, mrożonki warzywne, pasta pomidorowa czy np. Harissa, sól himalajska, sos rybny.

Przypraw mam zapas i nie musze kupować.

Wiec w sumie jak widać nie jest jakoś kolorowo, 600zl idzie (ceny w Niemczech sa cześciowo tańsze, częściowo droższe wiec sie wyrównuje)...
Jak wymieniacie produkty to widzę same "główne" - zadnych przypraw, past, ziół, anything dla smaku??
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora