Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-02-05, 09:40   #980
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez Martika_91 Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas, ja wczoraj się obudziłam i zero objawów, jakbym nie była w ciąży, a wcześniej miałam szczególnie dokuczliwe, wieczorem już wróciły, a dzisiaj rano znowu pełną parą.
Staram się myśleć pozytywnie, już pierwsze nerwy przeszły. Zobaczymy co powie lekarz po południu.

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Dziękuję, może spróbuje

A Ty się nie martw, bądź dobrej myśli! Wiem że to trudne, ale postaraj się na spokojnie. Ja nawet leżąc w szpitalu, póki nie było decyzji wierzyłam że będzie dobrze i z tego wyjdziemy. Wiara trzymała mnie przy życiu. Będzie dobrze!

Cytat:
Niestety nie jest takie proste zdiagnozowanie poronienia. Największym mankamentem jest tu znikoma liczba dobrych lekarzy którzy się tym zajmują, bo w większości po 1 i 2 stracie sama musisz fundowac sobie badania i zgadywać co mogło być nie tak, od lekarzy jest 0 pomocy, bo "pewnie był to przypadek" Mało który lekarz potrafi taką kobietę dobrze poprowadzić.
I nie mówię o poronieniach 100 lat temu, bo z powodu postępu technologicznego tego nie da się porównać, ale dosłownie o tych sprzed 6-10 lat. Któraś z dziewczyn dopiero co napisała że gdy była w poprzedniej ciąży nie pamięta żeby na wątku któraś straciła dziecko. No i subiektywna opinia położnej która miała na codzień do czynienia z porodami i poronieniami i ma porównanie nie wydaje mi się bezpodstawna. Boję się że to jedzenie które dziś mamy w sklepach + zanieczyszczone otoczenie mają na to spory wpływ
Też myślę, ze środowisko, w którym żyjemy, ma ogromny wpływ na to, co się dzieje z naszymi organizmami. Czytam teraz książkę "Zamień chemię na jedzenie" i zastanawiam się, jak można trochę zdrowiej się odżywać. A tu okazuje się, że toksyny są wszędzie, chyba że sobie sama wyhodujesz jabłka, upieczesz chleb, zabijesz prosiaka i go oprawisz. A wcześniej utuczysz na zdrowej paszy

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora