2015-02-05, 12:16
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Cytat:
Napisane przez Inspire
Favianna, możliwe, że jest i tak, nie będę się spierać w tej kwestii, mimo to zauważyłam, że przynajmniej w otoczeniu, które znam jedzenie bezglutenowych rzeczy to bardziej kwestia mody. Dlatego to intratny biznes, bo produkty bez glutenu kosztują więcej, ot tyle. Takie jest moje zdanie.
|
Ja patrze na to inaczej.
Napisalam wyzej jak jest z glutenem. Faktem jest ze mamy przetworzone jedzenie i sporo ludzi choruje z jego powodu. Ludzie zaczeli sie zastanawiac dlaczego, a naukowcy badac. I zeby nie bylo ze naukowcy robia wszystko altruistycznie, czesc badan wykonuje przeciez przemysl farmaceutyczny zeby znalezc kolejna nisze do wypelnienia. To samo z przemyslem spozywczym. KAZDY sektor wytworczy usiluje znalezc nisze na ktorej moze zarobic. A jak trend nie jest wystarczajaco silny to od czego mamy marketing? Takze jest ziarno prawdy w tym co piszesz, ale tez jak popatrzec szerzej, to wiele trendow tez ma swoje zrodlo w rzeczywistych zjawiskach. Nic nie jest czarno-biale w dzisiejszych czasach, a wiekszosc zjawisk jest wspolzaleznych.
Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2015-02-05 o 12:19
|
|
|