Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-02-05, 12:16   #2271
favianna
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Favianna, możliwe, że jest i tak, nie będę się spierać w tej kwestii, mimo to zauważyłam, że przynajmniej w otoczeniu, które znam jedzenie bezglutenowych rzeczy to bardziej kwestia mody. Dlatego to intratny biznes, bo produkty bez glutenu kosztują więcej, ot tyle. Takie jest moje zdanie.
Ja patrze na to inaczej.
Napisalam wyzej jak jest z glutenem. Faktem jest ze mamy przetworzone jedzenie i sporo ludzi choruje z jego powodu. Ludzie zaczeli sie zastanawiac dlaczego, a naukowcy badac. I zeby nie bylo ze naukowcy robia wszystko altruistycznie, czesc badan wykonuje przeciez przemysl farmaceutyczny zeby znalezc kolejna nisze do wypelnienia. To samo z przemyslem spozywczym. KAZDY sektor wytworczy usiluje znalezc nisze na ktorej moze zarobic. A jak trend nie jest wystarczajaco silny to od czego mamy marketing? Takze jest ziarno prawdy w tym co piszesz, ale tez jak popatrzec szerzej, to wiele trendow tez ma swoje zrodlo w rzeczywistych zjawiskach. Nic nie jest czarno-biale w dzisiejszych czasach, a wiekszosc zjawisk jest wspolzaleznych.

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2015-02-05 o 12:19
favianna jest offline Zgłoś do moderatora