2007-08-15, 18:33
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: owsianka-warte to cos ?
Cytat:
Napisane przez agatka-a
nie nie retoryczne 
chodziło mi czy jesz je na sucho czy gotujesz, bo wiem ze niektorzy ejdza z jogurtem ale nie gotowane
|
aa, bo myślałam że chodziło o ilość ^^
Nie potrafię wcinać surowych płatków owsianych. Bez smaku i w ogóle... nijakie. Owsianka musi być kleikiem jak dla mnie dlatego gotuję na wodzie, do czasu aż praktycznie nie będzie po niej śladu, wtedy do miseczki i zalewam jogurtem, dodaje dodatki i gotowe
jedynie musli (bez cukru, Sante) nie gotuję, tylko zalewam wrzątkiem na 5 min i przykrywam, aby napęczniało. potem wszystko jak z owsianką.
Cytat:
Napisane przez Sydzia
No ja na śniadanie jem 2 razy tyle...  A to, że tak mało mnie zaskoczyło, bo nie wydawało mi się żebyś była na redukcji. A tu takie skromne śniadanko, węgle do 16, kolacja białkowa... Zresztą nie będę się wtrącać, bo ja się tu akurat najmniej znam.
A co proponujesz na duże II śniadanko? 
|
Nie jestem na redukcji, na utrzymaniu. Ale jak wspomniałam, dla mnie bardziej sycące musi być II śniadanie i do niego się przykładam, owsianka to taka pyszna rutyna u mnie i ta miseczka mi w zupełności wystarcza.
zapewniam Cię że to wcale nie jest tak mało jak się wydaje
Co do II śniadania - zajrzyj do działu "moje gotowanie", wątek o śniadaniu tam czasami zamieszczam posty, więc będziesz wiedziała co preferuję
|
|
|