2015-02-05, 14:29
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bachory sąsiadów!!!
Cytat:
Napisane przez AguSsSia
Podbijam temat! Bardzo proszę o rady!
Moja historia jest taka, że wynajmujemy mieszkanie i córka lokatorów (szkoła podstawowa) mieszkających nad nami schodząc puka/ wali do drzwi i ucieka lub rzuca w nasze drzwi jakimś przedmiotem i... również ucieka. Mamy psa, który jak wiadomo zaczyna szczekać kiedy ktoś wali w drzwi z pięści… Irytuje się bo dziewczynka robi to celowo, nawet parę razy dziennie,poza tym mam świadomość, że szczekanie psa może w końcu kogoś zirytować. Oczywiście mój mąż i ja rozmawialiśmy już z rodzicami, z dziewczynką również ale to pomaga tylko na chwile lub pukanie do drzwi się wzmaga. Czyli na dwoje babka wróżyła… Co możemy jeszcze zrobić w tej sprawie? Wątpię aby policja/straż miejska zainteresowała się zgłoszeniem o notorycznym pukaniu do drzwi przez dziecko z podstawówki. A moja frustracja z dnia na dzień jest coraz większa.
|
Mimo wszystko bym spróbowała. Rodzice są odpowiedzialni za zachowania swoich nieletnich dzieci. Mogą nawet dostać mandat. Możesz ich wcześniej uprzedzić, że niestety będziesz musiała podjąć kroki prawne. Może to ich otrzeźwi i zrozumieją powagę sytuacji.
|
|
|