2015-02-08, 11:29
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dylemat: szczur vs świnka morska
Cytat:
Napisane przez summer_overture
p.s. 4 szczury czy świnki... no no, odważna z ciebie kobita  ja bym chyba oszalała, jak dla mnie max. 3 indywidualności na raz 
|
Myślałam właśnie żeby na początku przygarnąć parkę jednej płci a później, w razie jakby mi się spodobało powiększyć stado
No a właśnie, co do płci, zauważyłaś jakieś duże różnice np w zachowaniu pomiędzy osobnikami różnych płci? Czy może miałaś tylko jednopłciowe towarzystwo? 
A no właśnie, ta inteligencja ja akurat lubię mieć kontakt ze zwierzakiem, nie wystarcza mi tylko dbanie i podziwianie jaki on śliczny :P Widziałam na yt tresowane świnki no ale to jest raczej wyjątek od reguły bo z tego co wyczytałam na różnych forach większość ma problem z ogarnięciem siusiania w jednym miejscu a co dopiero mówić o czymś więcej. W szczurach podoba mi się ich instynkt czystości, podobnie jak u kotów nie wymagają specjalnej tresury w tym względzie.
A jak wygląda sprawa znakowania? Coś kojarzę, że robią to i samce i samice ale mogę się mylić. No i jak wygląda wspólne podróżowanie bo to mnie ciekawi Jak szczury znoszą zmianę otoczenia, miałaś okazję się przekonać?
|
|
|