2015-02-11, 05:19
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wegańskie wesele - czy ktoś organizował?
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl
Dotka Wiem, że tu chodzi o menu wegańskie, które jest bardziej skomplikowane. Choć podejrzewam, że dla bardziej konserwatywnej części rodziny menu wegetariańskie/ wegańskie to jedno i to samo - schizma od jedynie słusznej drogi schabowego i rosołu
Dla mnie są kwestie do rozróżnienia - nie jem mięsa i nabiału, bo nie lubię - tu bym poszła w kierunku zróżnicowanych potraw lub menu do wyboru.
Jeśli weganizm jest wyborem religijnym/ etycznym, dyskusji niestety nie ma.
Z perspektywy mięsożercy - dobrze przyrządzone i smaczne potrawy wegańskie nawet na całą noc są dla mnie w porządku. Nie wiem, jak z ciastami - moje jedyne i ostatnie zetknięcie z takimi słodkościami było przeciętne, szału nie zrobiło - być może nie miałam okazji spróbować dobrze przyrządzonych ciast.
Można się ze mną nie zgodzić, biorę to na klatę 
|
Wiesz, ja to rozumiem. Można by weganinem, okej - takie poglądy. Ale czemu przymuszać innych do dzielenia moich poglądów?
Tak, jak ktoś napisał: wegańskie potrawy dla pary młodej /na ich stole/, a dla reszty posiłki z mięsem i będzie w porządku.
---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------
Z punktu czysto finansowego, to jestem ciekawa, jakby to wyszło, bo jednak weganizm przez szukanie zamienników, nie wychodzi tak tanio.
|
|
|