2015-02-11, 10:44
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
Napisane przez aakkzzii
spotkanie , hmm
weszliśmu przywitaliśmy się, buziak buziak usiedliśmy, zaczęła się rozmowa o chrzcie Stasia syna córki ich a M siostry, no i M wypalił, skoro już mowa o dzieciach to zostaniecie dziadkami po raz 3
ich miny .. no na początku widać było mega szok.
raczej się nie spodziewali w ogóle.
M tata podniosł brwi z taką dziwną miną, jego mama taki miała wyraz twarzy jak by ducha zobaczyła...
no i po paru sekundach do nich doszło dali po buziaku, pogratulowali M, i powiedzieli no to może trzeba wziąć ślub przed urodzeniem się dziecka
na to im powiedziałam, że ślub dopiero po narodzinach, gdy odpocznę schudnę
potem wyjeli jakieś pamiątki rodzinne, zaczęły się poszukiwania pierścionka zaręczynowego jego mamy bo chciała się pochwalić takie tam [emoji14]
i o 22 padnieta wróciłam do domu, mam to za sobą wielkie ufffffffffffffff
|
Widzisz, a tak się bałaś 
Cytat:
Napisane przez ridja devojka
Nie, umowa na zastępstwo to taki rodzaj umowy, który w zasadzie powstał po to, aby uniknąć takich bajerów jak macierzyński itp  po porodzie, z tego co rozumiem, najlepiej będzie iść do PUP-u i zarejestrować się jako bezrobotna. Wtedy przysługuje mi zasiłek, i jest wyplacany tak długo, ile trwa macierzyński.
No właśnie 
Swoją drogą to takie typowe, weźcie ślub bo ciąża  moi teściowie też by na 200% naciskali gdybyśmy nie mieli ślubu, że koniecznie trzeba wziąć zanim się dziecko urodzi. Na szczęście moi rodzice mają w tyłkach takie rzeczy 
|
Aha to chociaż z pup się coś dostanie 
Cytat:
Napisane przez aakkzzii
ja to jestem ciekawa jak to jest jak ono się rusza to dziecko, u mnie te wszystkie USG to tak szybko szybko tylko serce zobaczyć czy bije luknąć coś tam i wyłączają bo miałam dość często robione, nie miałam szansy się przyjrzeć dokładnie dzidzi a na zdjęciu to jest gorsza jakość niż na monitorku.
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------
ja to kolejny raz powtarzam ze wszystkie mamy chłopaków
choć ja pragnę dziewczynkę ! 
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------
ciekawe czy mi będzie przysługiwał zasiłek dla matki samotnie wychowującej dziecko 
|
Oj nie wiem pewnie będą cię prosić o zarobki rodziców znać życie :/
Cytat:
Napisane przez ania_2019
Ciasto na paczki gotowe teraz pozostalo mi czekac jak wyrosnie i zacznie sie bawienie w wycinanie i smazenie 
|
Wiesz co Ania chyba jednak zrobię oponki. Tylko ser by mi się przydał i olej musze męża poprosić aby kupił
|