Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jesienne odchudzanie :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-02-18, 12:22   #1837
szarania
Raczkowanie

Dot.: Jesienne odchudzanie :)

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
czemu nie jesz kaszy, ryżu i ziemniaków? przecież to bardzo wartościowe produkty i nie musisz ich jeść w dużych ilościach. diety wykluczeniowe nie są dobre, chyba, że zamierzasz się tak odżywiać przez całe życie.

ja mam bardziej ograniczoną listę produktów. nie jem dodatkowo tłustych mięs, pasztetów, kiełbas, śmietany, sosów, serów topionych, żółtych serów (może raz w miesiącu się zdarzy), jogurtów owocowych. to takie pierwsze z brzegu rzeczy.
ryż i kaszę jem - woreczek mam na 3 razy. jak jem ziemniaki to są to 2 sztuki.
poza tym unikam smażonego, robię dużo rzeczy w parowarze. odpada więc tłuszcz do smażenia i jem mało masła. no i w zasadzie mało owoców jem

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

o, fajną rzecz napisał niedawno Akop Szostak: "Uwielbiam owoce, choć nieraz mowię ze nie powinno się ich spożywać zbyt często. Pewne jest ze owoce śmiało mozna jeść w pierwszym posiłku jako zródło węglowodanów. Owoce są rożne, zawierają rożne rodzaje węglowodanów. Nie wszystkie to głownie fruktoza, są takie ktore maja równie dużo glukozy. Miedzy innymi często na śniadanie jem banany, szczególnie o zielonym odcieniu. Maja niższe ig i stosunkowo sporo glukozy. Zreszta rano pewna ilośc fruktozy jest dobra, nawet na redukcji Emotikon smile jeżeli chodzi o mój wybór, to powody są nastepujące Emotikon smile Banany są źrodłem beta-karotenu, witaminy A, D, E, K, B1, B2, B3 ( PP ), B5, B6, B11, B12. Spożywanie bananów pomaga obniżyć pH w jelitach. Banany zawierają prebiotyki oraz duże ilości przeciwutleniaczy. Jeden duży banan jest odpowiednim 50g płatków owsianych, jeżeli chodzi o zawartość węglowodanów. Niestety jeżeli chodzi o poziom sytosci, płatki owsiane wygrywają, przez co częścią poleca się je w diecie. Ps banany po treningu nie polecam, jednak maja fruktozę a glukoza lepiej uzupełni glikogen mięśniowy."
Właściwie przestałam jeść te produkty, bo bardzo źle się po nich czułam. Coś na kształt stanów depresyjnych, wewnętrznej niemocy, kompletny brak siły dodatkowo bóle ogromne stawów. Przestałam jeść wszystko z listy prócz słodyczy, które i tak jadałam sporadycznie bo ze słodyczy najbardziej lubię schabowego. Zauważyłam, że waga powolutku zaczęła spadać więc wyrzuciłam słodycze, których i tak mi nie brakuje. Resztę jem normalnie tylko mniej

Śpiączka minęła, niemoc też mam więcej energii no i stawy mają się jakby nieco lepiej. Także wpadłam na ten sposób zupełnie przypadkiem. Bardzo lubię kaszę, szczególnie gryczaną. Myślę, że po diecie pozwolę sobie na nią od czasu do czasu

wzrost 170 cm
start 30.12.2014 - 88 kg
cel 13.05.2015 - 72 OSIĄGNIĘTY!!!

Stabilizacja
szarania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując