Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Japonia Jako miejsce najwspanialszych wakacji? Co wy na to?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-08-18, 21:40   #12
Camomile
Zadomowienie

Dot.: Japonia Jako miejsce najwspanialszych wakacji? Co wy na to?

Bardzo prosze .

No wlasnie, Japonczycy slyna z tego, ze bardzo we wszystkim pomagaja, wiec na pewno bedziecie miec dobre warunki i zapewniona opieke na miejscu .

Ceny, hmm, jedynym problemem moze byc mieszkanie, ale stypendysci zazwyczaj maja to zalatwione przez uczelnie wiec mysle, ze to Was nie dotyczy. Poza tym jest ok, transport i jedzenie kosztuja w normie, tzn. jesli dostaje sie japonska pensje/ stypendium. Jedzenie jest zupelnie inne, ale generalnie zdrowsze i jak juz sie do niego przyzwyczai to bardzo smaczne; pewnie bedziesz musiala sie nauczyc przyrzadzania roznych japonskich potraw, ale to sama przyjemnosc i jest to do nauczenia .

Rozlaka, no to sie czuje, szczegolnie na poczatku, Japonia to nie Europa i klimat, otoczenie, kultura itp. jest inne, ale zawsze sa telefony (warto kupic karte Brastel) i internet, jak sie zateskni za bliskimi.
Poza tym bedziecie mieli tyle atrakcji na miejscu, i na pewno wielu zyczliwych ludzi wokol, ze warto wykorzystac umiejetnie ten czas. Glowa do gory .

Co do mnie to bylam w Japonii kilkakrotnie (jestem w wyksztalcenia japonistka), najdluzej wlasnie w Tokio przez rok... Teraz jestem stewka i w Tokio bywam 3-4 razy w miesiacu.

Pozdrawiam i milych przygotowan .
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując