2015-02-19, 22:06
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Żołnierz zawodowy - pytanie
Cytat:
Napisane przez bzyczka1
chyba kontraktowy...
Jest dodatek mieszkaniowy ale jego teraz ciężko dostać. Nie wiem czy to kwota zależna od jednostki czy z góry ustalona ale u mojego męża jest to 410zł chyba. Jak jest kawalerem to dostanie miejsce w internacie czy czymś innym co udostępnia jednostka. A może być też tak, że dostanie ileś tam na dojazdy jak za blisko miejsca zamieszkania. Tak jest u mojego tż w jednostce i w jednostce sąsiedniej do której przeniesiono dużo znajomych. Jeden dojeżdża 70km i dostał zwrot 130zł za dojazdy, mieszkaniówki nie bo odmówił przyjęcia mieszkania (oczywiście na czas trwania kontraktu) bo było mu za duże, żona pracuje więc jej przeprowadzka w grę nie wchodziła i czynsz 700zł.
https://www.wam.net.pl/swiadczenia_m...traktowej.html
|
Ciężko dostac tzn? Jakie wymagania trzeba spełnic, aby wojsko przyznało dodatek mieszkaniowy? Nie mówię o całkowitym wynajęciu mieszkania (chyba, że jest taka możliwosc?) tylko o "dopłacie" do wynajmu. Kompletnie się jeszcze nie orientuję w tych sprawach, dlatego jeśli możesz to proszę o wyjaśnienie Również o co chodzi z dodatkiem kontraktowym i kto go otrzymuje?
|
|
|