Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-02-21, 11:57   #4294
uniperfect
Rozeznanie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Jakbym się nie leczyła, to bym pogadała z którą koleżanką i pomyślała o wyjeździe z Polski, ale w moim przypadku wyjazd odpada. Mam 2 koleżanki za granicą. Każda w innym kraju. Jedna pracuje w chłodni z mięsem - duża hala, wyjechała do męża, który jako kierowca pracuje. Druga sprząta, myślałam, że sprzątanie to lżejsza praca niż praca na chłodni, ale wcale tak chyba nie jest. Spotkałam ostatnio jej mamę i mówi, że koleżanka jej córka nie raz z płaczem wraca po pracy do domu, bo tak ją wszystko boli. Sprząta po domach, w szkole itp. Niektóre domy mówiła jej mama, że ma okropne. Koleżanka zawsze tylko kasą się chwaliła, nigdy nie mówiła, że aż tak ciężka to praca jest. Tyle, że ja koleżanki dawno nie widziałam, a mama jej się z nią na święta widziała. Narzekała do mnie, że córka ( moja koleżanka) okropnie wychudła, że strasznie wygląda przez tą pracę. Ta pierwsza koleżanka pisała do mnie, że praca okropnie ciężka, że cały dzień w pracy musi ochronny kask nosić. Ja jestem po operacji, więc nie mogę tak ciężkiej pracy podjąć, a za granicą, lekkiej pracy nie ma.
uniperfect jest offline Zgłoś do moderatora