2007-08-20, 09:56
|
#846
|
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: Fabryka Czekolady
Wiadomości: 5 120
|
Dot.: " Nigella Gryzie " na TVN Style
Cytat:
Napisane przez w_isienka
tricomi:
Czy robiłas z orignalnym Cointreau czy tez z czyms innym?
Ja sie zastanawiałam czy aby nie zastapić tego likieru spirytusem z dodatkiem olejka pomarańczowego lub rumowego (bo Nigella mówiła, że Cointreau mozna zastąpić tez rumem - stąd moje kombinacje) 
|
widze, że ciasto już piekłaś, ale każda informacja może się jeszcze komuś przydać 
tylko raz piekłam to ciasto z oryginalnym Cointreau, zazwyczaj używam esencji waniliowej (nie aromatu!), ale myślę, że spokojnie możesz połączyć spirytus z olejkiem, bo chodzi przecież o posmak alkoholowo- pomarańczowy. Zresztą Nigella mówiła o tak różnych smakach (pomarańcza, alkohol, wanilia, rum), że można chyba dodać wszystko to, na co ma sie ochotę
|
|
|